Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Zeeuws museum

2 reacties

Gisteren in Middelburg naar het Zeeuws Museum geweest. Daar was onder andere een video  presentatie over hout bewerking en er stonden ook een paar werkstukken die ik met interesse heb bekeken. Dan kijk je hoe ze het hebben  gemaakt en naar de verschillende houtsoorten. Gedachten komen dan bij je op waar zou ik dat hout kunnen kopen want er zaten mooie soorten tussen.

Maar ik heb nog nooit nieuw hout gekocht voor m’n hobby, uitgezonderd restanten meubels uit kringloop winkels.

Vandaag wezen wandelen en ik zag een paar oude pellets liggen en,,,,,,,,,,,, eigenlijk vind ik het veel leuker om iets moois te maken van hout wat een ander weg gooit……………….

 

2 reacties

Dat gevoel van "oud" hout hergebruiken ken ik. Zo heb ik tuinmeubels, kinderspeelgoed in de vorm van kruiwagentje en hondenhok gemaakt van hout dat gebruikt werd tijdens het transsport van verschillende materialen. Destijds kon ik een grote hoeveelheid van dat hout krijgen en heb daar leuke dingen mee gedaan. Zodoende kwam ik aan leuke stukken grenen- en beukenhout. Tussen de kwarren en beschadigingen in was nog mooi hout te vinden dat zeer goed te bewerken was. Het blijft een uitdaging om zoiets te doen. 

sdelaruelle

12 June 2016 om 17:15

Als ik deze weblog lees, moet ik altijd aan mijn vader denken, want hij was ook zo creatief met hout.

Zelf is hij hier al jaren niet meer, maar de door hem gemaakte spullen staan er nog.

Mooie herinneringen!

Tuinfluiter

12 June 2016 om 20:26

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.