blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

slecht begin

1 reactie

de maandag is slecht voor mij begonnen en daarmee ook de week. de reden is misschien als pietluttig te betitelen, maar ik kan het niet helpen dat ik zo mijn eigenaardigheden heb. elke gezinszorg, die hier komt om te helpen douchen en afwassen vertel ik een paar dingen, die ik niet wil. zo zijn handdoeken voor mij bestemd om je af te drogen en niet om tegels en vloeren te drogen. en theedoeken zijn bestemd om de afwas mee af te drogen en niet om tegels en aanrecht te boenen. ik vind dat vies, want ze hangen m te drogen en gebruiken m de volgende dag weer voor de afwas.

omdat er zoveel gezinszorgsters hier komen, minstens een stuk of 10, 12, moet ik na verloop van tijd opnieuw vertellen hoe ik het wil, want sommigen zie ik weken, zelfs maanden niet en ik begrijp dat ze niet van elke client kunnen onthouden hoe ze het willen. zo trof ik vanmorgen 2 kletsnatte handdoeken aan in de douche, terwijl er minstens 8 droge dweiltjes lagen. zoiets kan dan mijn humeur verpesten voor een hele dag. erger nog, het huilen staat me nader dan het lachen, omdat zoiets me dan weer confronteert met het gegeven dat ik het zelf niet kan doen, zoals ik het wil.

er zit niks anders op dan iedereen weer opnieuw te vertellen hoe ik het wil. en waarschijnlijk zal ik het tegen de een 3 keer zeggen, die me dan een zeur zal vinden en tegen de ander vergeten, zodat het telkens weer gebeurt.

sorry, maar ik heb even verdriet vandaag. tot morgen.

1 reactie

Niet heel de dag verdrietig zijn hoor. Het zit zo. Ik hou van mijn tuin. Als het heeft geregend, of het waait hard, zou ik als ik kon de stoep vegen. De stoep is een heel groot terras, echt heel groot. Zelf kan ik dat niet. Ik vraag het aan mijn man, ik ga het voor je doen zegt hij, maar wanneer, dat weet ik dan niet. Ja, hij werkt hard, en vindt die stoep niet zo belangrijk als ik. Hij vergeet het, ik ga het weer vragen.....dan word ik bij bewust van mijn beperkingen.

Ik word verdrietig, en dan geef ik mezelf een schop onder m'n kont. Hoe belangrijk is nou helemaal, zeg ik tegen mezelf, hou daar direct mee op, zeg ik tegen mezelf. ben je helemaal......

Nou dat dus, zeg tegen jezelf tot twee uur vanmiddag mag ik droevig zijn, en dan moet ik er echt mee ophouden. heb je toch nog een stuk over van de dag, dat leuk wordt. Dag lieve Rosa.

buitenkans

08 September 2008 om 12:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.