blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

huishouding

8 reacties

in andere weblogs lees ik vaak over huishoudelijke karweitjes die men doet.  nu is dat nooit mijn hobby geweest, maar ik onderhield alles toch regelmatig en goed. daarnet vroeg ik me af hoe ik voor ik ziek werd mijn dag begon en besliste wat er gedaan moest worden. vreemd dat je dat vergeet.

het onderhoud van mijn keuken is voor mij een teer punt. het liefst zag ik dat de thuiszorgsters de hacpp regels zouden toepassen, maar dat is teveel gevraagd. mijn vaste huishoudelijke verzorgster heb ik wel gevraagd bepaalde schoonmaakdoekjes alleen te gebruiken voor de keuken. die zijn roze en die voor de douche en w.c. zijn blauw. ook vraag ik iedereen de aanrecht niet met de theedoek droog te wrijven en hem daarna weer terug te hangen, zodat er de volgende dag de afwas weer mee wordt afgedroogd. maar omdat er zo'n 10 verschillende vrouwen hier wel eens afwassen, zal ik het tegen de ene 3 keer gezegd hebben en tegen de andere niet. wat me verbaast is dat niemand mijn keukenschaar afwast als ik die bij de afwas leg. leggen mensen die dan zomaar vies terug in de la? ik heb het vanmorgen dan maar zelf gedaan, hij lag er al 4 dagen.

aan de meeste dingen valt wel een mouw te passen, maar wat ik echt heel erg vind is dat mijn geliefde koksmes gebruikt wordt om verpakkingen open te maken. een soort heiligschennis, haha.  hierover zat ik vanmorgen na te denken, omdat ik weer al werkend wakker werd. ik moest voor een groot gezelschap koffie schenken. maar in werkelijkheid moest ik maar voor 1 persoon koffiezetten, ikzelf. mijn koffie is nu op, dus rest me alleen nog jullie een welbestede maandag te wensen.

8 reacties

                  ZEI   WIMMIE

 

wim*mie

07 April 2008 om 11:39

Jij droomde ook over je werk? Word je dan opgewekt wakker? Ik droomde,dat ik een lesboek schreef. Ze gingen het gebruiken voor de lessen. Glimlachend werd ik wakker. Groeten Izerina
izerinalin

07 April 2008 om 11:44

Haha Roos,ik herken het hoor dat je je stoort aan zulke dingen,hier durft zoonlief zijn handen wel eens voor het "gemak" af te drogen aan de theedoek,nou dan ben ik dus echt boos.Het heet niet voor niks HANDDOEK zeg ik dan hahaha...ik wens je een fijne dag toe...groetjes Gerda
Gerda2307

07 April 2008 om 11:56

0004.gif picture by Wilda-01Hoi, roos. Ik zal ook weleens dingen doen, die de mensen misschien anders willen. Maar erover praten kan altijd. Heb gelukkig nu vaste adresjes, en het doekje waar ik de wc mee doe, gooi ik altijd in de was. Als ik klaar ben, doe ik thuis maar ook bij een ander.
En ook ik zal een theedoek niet gebruiken om een aanrecht droog te maken, of gooi hem daarna in de was....... en hang een schone op.
Morgen heb ik ook een adresje......doe ik de was, maar pak altijd de handdoeken, theedoeken en de vaatdoekjes ook mee.
Zet het in het blauwe boek, (althans bij ons is hij blauw) dat je de wens hebt dat alle vaat die jij bij de vaat legt afgewassen dient te worden. Klinkt misschien niet leuk, maar het is jouw huis, en jouw leven. Wij horen wel flexibel te zijn, en als het redelijk is, wat in mijn ogen best redelijk is moet dat kunnen.

Een fijne middag. liefs Wilda

Zeeuwse dame

07 April 2008 om 12:38

Ja, absoluut zo'n mes gebruiken om iets open te doen is een doodzonde. Dat weten alleen liefhebbers Rosa. Mijn ex-schoonzoon was kok, en die had ook zulke messen, vandaar. Naaisters hebben dat met een schaar, mijn zus zegt altijd, met die van jou kan je niks knippen. een van alles schaar - wel eentje om papier te knippen voor mijn knutsel-kleinkind.

Ik wist dat niet, van het woord invalide, wordt toch veel gebruikt hè. Mooi item voor je blog. ik ga het ook niet meer doen. Zou jij geen recht hebben op een traplift, ik niet ik moest verhuizen, zou dat bij jou ook zo zijn. Gelukkig kunnen we hetzelf betalen. anders moest ik echt verhuizen.

buitenkans

07 April 2008 om 13:40

Bij mij zitten stickertjes geplakt boven de haakjes: Doek voor de afwas, Doek voor de handen en Doeken terug ophangen aub. Jammer genoeg kunnen de heren hier niet goed lezen... Annemie
annemie

07 April 2008 om 13:41

even wat reacties op reacties.  ja izerina ik droom weleens over mijn werk, maar nooit over dat alles gelukt is en ik complimentjes kreeg, zoals vroeger gebeurde, maar over dat dingen misgaan. ik word dan doodmoe wakker.

wij hebben hier een wit boek, wilda en daar staat alleen in wat er moet gebeuren en niet hoe. ik ga morgen een briefje hangen op mijn keukenkastjes dat dat blauwe ding een anti-slipmatje is, dat droog op een droge ondergrond vooraan het aanrecht moet liggen. sommigen van mijn thuiszorgsters zitten al 25 jaar in de verzorging en gooien het ding het liefst nat in een hoek van de aanrecht.

ineke, ik moest verhuizen naar een aangepaste woning en heb dat ook gedaan. zo lang mogelijk thuis blijven wonen betekent in de praktijk zo lang mogelijk ergens zelfstandig wonen. de plaats waar je je thuis voelt wordt zonder meer afgepakt.  ik heb gekozen voor een woning met een bovenverdieping, omdat ik graag een plekje voor mijn dochter wilde. maar alles wat ik nodig heb is beneden, dus is een traplift een luxe, waarvoor de gemeente geen vergoeding geeft.

bij het kruidvat verkopen ze leesbrillen annemie, haha.

wilgenroosje

07 April 2008 om 18:29

Kijk Roos, dat was dus weer eens een meevaller,van die niet-aanwezige rimpels.Maar als ze er wel zouden zijn is dat mooi hoor.het geeft niks,ze mogen er zitten.Maar ja...als je ze niet hebt is het veel makkelijker tuurlijk.En ja,geleefd en beleefd heb jij wel genoeg zou ik zo zeggen.Daar hoeven niet ook nog eens rimpels bij te komen dan.Ik wens jou ook een fijne dag toe,heerlijk hè de zon!!!

dinsdaggroetjes Gerda

Gerda2307

08 April 2008 om 12:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.