blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

eenzaam maar niet alleen

12 reacties

dat is de titel van het boek van koningin wilhelmina. in de 1e klas van de middelbare school maakte ik een werkstuk over haar en begreep precies wat ze bedoelde. ook al zijn er nog zoveel mensen om je heen, toch kun je dan heel eenzaam zijn. in die jaren had ik nog heel veel familie, het grootste deel wilde dat ik net zo ging leven als zij. en dat kon ik niet. met hen heb ik dus geen kontakt meer. ik trouwde en stichtte mijn eigen familie. tot ik op een dag merkte, dat ik wel heel erg eenzaam was. er was iemand om mee te praten, maar alleen over de dingen, die hem interesseerden. dat liep dus niet goed af.

nu ben ik alleen en voor het grootste deel van de tijd  niet eenzaam. ik heb een paar chatvrienden, die naar me willen luisteren en ik luister naar hen. ik heb een dochter, die van me houdt. "echte" vrienden in het werkelijke leven heb ik niet meer. die blijven na verloop van tijd weg. vroeger wilde ik altijd wel mee naar een rommelmarkt of uit eten of waar ze maar zin in hadden. maar nu moet ook die rolstoel mee en die vormt een onoverkomelijke barriere. gek genoeg mis ik ze niet eens. vaak was ik toch diegene die naar hun sores luisterde en hun hielp als ze in de problemen zaten. ik was sterk en daarom denken ze nu waarschijnlijk: die komt er wel. en dat is denk ik ook zo. lichamelijk kan ik niet veel, maar verstandelijk des te meer.

straks komt mijn dochter, ik mag haar belastingen doen. de laatste tijd deed ze alsof ik helemaal niks meer kan, maar nu heeft ze toch moeten toegeven dat dit iets is wat ze niet alleen kan Smile en dat haar ouwe moeder toch niet al haar vaardigheden heeft verloren.

ik wens jullie allemaal een fijne zondag toe. tip om de voortdurende regen aan te kunnen: koop eens een gekke plu of een wilde regenjas. de mijne is knalgroen haha.

 

12 reacties

 Tip van wimmie, luister naar The Beach Boys.

 

 

wim*mie

30 March 2008 om 11:34

66.gifEen fijne middag met je dochter. liefs Wilda
Zeeuwse dame

30 March 2008 om 11:53

Geniet van je dagje met je dochter.Een fijne dag en die tip voor de regen,das een goeie...thnx, groetjes Gerda
Gerda2307

30 March 2008 om 12:04

zondag252525204.jpggroetjes Chris
chris 112

30 March 2008 om 12:30

dat echte vrienden dan ineens geen echte vrienden zijn, daar ben ik inmiddels (helaas) ook achter gekomen. Mijn wereldje is ook niet zo groot meer, maar ik heb me voorgenomen dat vriendschap toch wel van 2 kanten moet komen. En gebeurt dat niet...jammer. heeft me wel eventjes wat gekost om dat te accepteren, maar steeds weer investeren in iets en weinig terug krijgen kost me ook te veel. Ik wens je een fijne dag toe met mensen die om jou geven, en je nemen zoals je bent!
gimoli

30 March 2008 om 13:56

Het is nooit te laat belasting specialist te worden. Weten wij tenminste waar we met onze vragen terecht kunnen. Voor iedereen fijn toch? Trouwens bij het FNV zitten ze om dat soort mensen verlegen voor "de leden invul avonden".

groetjes  Piet

delientjes

30 March 2008 om 14:13

Dat boek heb ik ook heel vroeger gelezen. De echte betekenis van die titel drong toen niet tot me door.Fijn,dat je echte vrienden hebt via de pc. Dan is afstand en vervoer ook geen prbleem meer.Succes met de belastingformulieren. Wie weet,wat je je dochter bespaart. Groeten Izerina
izerinalin

30 March 2008 om 14:25

Hoi, ik heb ook iets voor de belastingen ingevuld. De aanvraag..... voor uitstel.... want zoals steeds zijn we weer veel te laat met alles. Nu komt nog het probleem erbij dat ik elke avond werk van 17u30 tot 20u30. En dan wordt het voor meneer die ons komt helpen toch moeilijker... Nou ja, de eerste stap heb ik toch zelf kunnen zetten. Vind ik al heeeeel knap van mezelf Knipoog

Annemie

annemie

30 March 2008 om 14:34

Een gezellige middag met je dochter, het nuttige en het gezellige gaat goed samen.

buitenkans

30 March 2008 om 14:55

Hoi Roos,dat is wel jammer van die pannen.helaas wist ik dat niet want dan had ik de tip er wel eerder opgezet,ook al weet ik hem nog niet zo lang.Werken doet ie wel goed.Fijn hè dat we zo van elkaar kunnen leren in weblogland.doeggg
Gerda2307

30 March 2008 om 15:58

Hoi Roos,

Ik hoop dat je wel vanalles bij je dochter kwijt kunt.

het is inderdaad moeilijk tegenwoordig, om mensen te vertrouwen, ze hebben altijd zo gauw door dat ze bij ons zo soort mensen altijd alles kwijt kunnen, maar zelf zijn ze meestal niet thuis, ze zijn dan al gauw weer uit mijn hoofd.

sterkte en de groeten van het spinnetje 

Spreuken en gedichten

30 March 2008 om 17:40

heb je genoten van het bezoek van je dochter?? Fijn dat je nu doet wat jezelf wilt, al die zogenaamde vrienden die je alleennodig hebben om te luisteren<;;;die ben ej beter arm dan rijk!!!

 

heel veel groetjes anita

zuydnelis

30 March 2008 om 21:26

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.