blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

vol hoofd

7 reacties

mijn hoofd zit propvol met allerlei overdenkingen n.a.v weblogs en reacties. wilda schreef b.v. over of zo op zichzelf gericht zijn een eigenschap is, die hoort bij het ouder worden of zorgbehoevend zijn. zelf praat ik veel met mijn verzorgsters over hun besognes, maar er is toch een groot verschil tussen ons. wij maken deel uit van dezelfde grote organisatie, maar zij doen dat vrijwillig en ik heb geen andere keuze. in vakantieperiodes wordt mijn begrip gevraagd dat ik minder zorg kan krijgen. als ik dat niet begrijp ben ik een lastig mens. maar mijn eigen bedoeninkje is voor mij van mijzelf en voor hun een deel van hun werk. het is een beetje lastig uit te leggen, maar we nemen ieder een compleet andere positie in. ik probeer echt begrip te hebben, maar na lang zeuren krijg ik pas begrip terug. na 2 jaar kreeg ik pas een vaste huishoudelijk verzorgster en na 4 jaar zeggen dat steeds nieuwe gezichten een probleem voor me is, wordt daar nu rekening mee gehouden.  ondertussen is de regering samen met de zorgverzekeraars en zorginstellingen bezig plannetjes te bedenken om mij mijn begeleiding af te pakken. mijn begeleidster is te kennen gegeven dat ze naar ander werk moet omzien. en als we dan vragen waarom? komt er geen antwoord. en daar loop ik over te piekeren en praat daarover met iedereen die hier binnenkomt en ik kan het ook niet helpen dat dat alleen thuiszorgen zijn.

zo, de rest van de dag ga ik besteden aan spelletjes spelen en zodoende mijn hoofd leeg proberen te maken. blogjes lezen doe ik morgen weer wel, eerst wat ruimte maken.

prettige rest van de donderdag gewenst.

 

7 reacties

       w

 

wim*mie

27 March 2008 om 15:42

lijkt me vervelend steeds andere mensen in je huis ,die komen wel helpen maar toch.groetjes Chris.
chris 112

27 March 2008 om 15:57

Die bezuinigingen zijn schandalig. En al de onrust en de zorgen,die bv.de WMO bij veel clienten teweeg brengt ook. Van regeringswege lijkt men in euro's te denken en niet over mensen. Fijne middag,Izerina
izerinalin

27 March 2008 om 17:29

Aan alles zitten meerdere kanten Roosje. De verzorgsters doen hun best, maar kunnen er ook niets aan doen, dat er steeds meer bezuinigd wordt. De mensen worden steeds ouder en daardoor neemt de vraag naar zorg toe. Dat kost veel geld, maar wie wil er nu investeren in oude, gebrekkige mensen? De regering vindt, dat de kosten de pan uitrijzen en wil die terugdringen. Dat doen ze door mooie rapporten te schrijven, vol mooie plannen, die er allemaal op neerkomen, dat er bezuinigd moet worden. En de mensen, die zorg nodig hebben, zijn de dupe...

Het is gewoon nodig, dat er meer geld beschikbaar komt voor de zorg, zodat de mensen die zorg vragen, krijgen wat ze nodig hebben en de verzorgsters weer met plezier hun werk kunnen doen.

Groetjes van Tilly

Tuinfluiter

27 March 2008 om 17:48

Hoi Roos, even een reactie van mij. Ik schrijf wel eens een blogje wat me even bezig houdt van een ochtendje werken. En dit was een adres waar idd. het wereldje heel klein is, en ik heb veel begrip voor de situatie van de "andere" kant. En ik wil niet zeggen dat dit adres het voorbeeld is van alle zorgvragers. Absoluut niet. Ik denk dat jij heel ruim denkend bent. En van de week had ik een werkbespreking en dan ben ik heel sterk geneigd om de zorgvrager te "beschermen" en uit de ogen daarvan iets te doen, willen doen of te begrijpen. Als ik hoor, dat ik verleden week ziek ben er geen hulp geweest ben heb ik daar best moeite mee. Kon ook niet anders, was niet verantwoord te gaan werken.

Een fijne avond, liefs wilda

Zeeuwse dame

27 March 2008 om 18:15

Hoi, Roos nog een keer. Nee, ik neem je niets kwalijk. Ik probeer een normale kijk te hebben met de zorgvragers die ik heb, naar het persoon en niet naar "de ziekte of beperking". En je ligt elkaar of niet. Maar je werkt er om een bepaalde reden waarom hij of zij het niet (meer) kan. Ik probeer ieder in zijn of waarde te laten, en ik probeer te doen, wat hij of zij van mij willen. Ik ben niet zo'n persoon die even alles komt regelen en het op mijn manier voor elkaar probeert te krijgen. Ik vind, ik ben in het huis van hun en probeer hoe hij of zij het wil het huishouden te doen. Vaak wordt ik er vrij in gelaten en soms merk ik, ze willen het op deze manier. Met wanneer nodig een overleg met elkaar. Maar ik vraag me soms gewoon eens dingen af, en dat doe ik dan weleens tijdens een blogje. En je krijgt er vaak hele mooie antwoorden op want er zit best wel veel ervaringsdeskundige onder de webloggers.
Ook voor mij. Liefs Wilda
Zeeuwse dame

27 March 2008 om 20:56

dat is ook zo ook, je moet maar genoegen nemen zonder hulp terwijl je hetzelf niet kunt dat is echt geen doen... Goed dat het uiteondemijk toch veranderd is!!!!!

Kijk, dit is toby op ons bed!!!!!!!!!!!!!!!!!hahaha

zuydnelis

27 March 2008 om 23:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.