blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

eten

4 reacties

ik ga 2 keer per week om boodschappen. het is altijd weer een gepuzzel om toe te komen met mijn eten tot ik weer om boodschappen kan. deze keer ging het dus mis. gisteravond was alles op. nou ja, alles, maar wel de dingen die ik meestal eet. vanmorgen had ik als ontbijt 2 verpieterde boterhammetjes met aardbeienjam. duidelijk niet genoeg, want om 11 uur viel ik flauw vande honger. bijna dan.

om half 12 was mijn thuiszorgster klaar met haar werk en togen we richting supermarkt. ik weet dat je nooit met honger moet gaan winkelen, maar nu kon het niet anders. op de bakkersafdeling sloeg ik in voor een heel weeshuis: 2 zakken eierkoeken, een zak krentenbollen, een suikerbrood en voor het geval ik honger zou krijgen nog een stuk appelcake. en toen bedacht ik me pas dat ik maar voor 2 dagen moest inslaan.

bij de magnetronmaaltijden had ik pech. er was bijna niks dat ik graag lust. het rek wachtte duidelijk op de levering van nieuwe voorraad. met veel moeite 2 maaltijden gevonden. donderdag ga ik met mijn begeleidster eens uitgebreid kijken wat ik zelf zou kunnen klaar maken. er zijn veel schoongemaakte groenten en aardappeldingen, dus dat moet lukken. en voor vlees braden en snijden heb ik allerlei hulpmiddelen, zoals een grote vleestang en een plankje met spijkers. en wie weet komt binnenkort mijn dochter weer s langs om gekookte aardappelen met kropsla voor me klaar te maken.

eind van de middag komt de fysiotherapeute en dan is ook deze dag weer goed gevuld geweest.

prettige rest van de dinsdag allemaal Smile 

4 reacties

7bf01084.jpg picture by Wilda-01Kan je samen met je thuishulp geen maaltijden klaarmaken voor de vriezer? Of samen koken.....liefs Wilda. Ik weet dat het nog weleens gedaan wordt hoor.
Zeeuwse dame

05 February 2008 om 14:09

Dag Rosa, bijna honger daar bij jou. Lege koelkast, ja ja, 't kwam goed. Het idee van krenten en/of mueslibollen vind ik niet gek, heb je altijd eten in ieder geval, ze blijven lang goed namelijk.  Rosa er zijn toch heel veel soorten magnetronmaaltijden. Bijna ieder merk van voedsel heeft er wel een paar. Ja de orthopeed is altijd laat. Ik zat in het gips, en hij gingen even weg, ik was de laatste klant, en dacht als hij niet terugkomt zit ik hier mooi. Ik had mijn mobiel, ik dacht als de nood aan de man komt....maar daar was hij weer.

Leuk hè die herinnering, en mooi wat jij vertelt, twee herinneringen aan één gebeurtenis. Ja waarnemen is leeftijdgebonden. ook mooi toch, je neemt waar wat je aan kunt, en waar je klaar voor bent. Allemaal zo interessant, we moeten nog veel lezen en leren. Nou het stelt me gerust dat jij weer eten hebt, en bij honger gewoon melden op de blog, ik weet zeker dat er iemand komt. Dag lief.

buitenkans

05 February 2008 om 14:49

Hoi Roosje.

Misschien iets reserve in de vriezer bewaren ? Maar ja, ik heb makkelijk praten, heb elke dag een bakker op 500 meter.

Fijne droge en inmiddels zonnige dinsdag(middag).

Groeten Eric.

ERIC221

05 February 2008 om 15:23

Bel je nooit voor een bezorgpizza'tje of spareribs of de bezorgchinees? Ik denk zelf altijd 'dat kan ik zelf lekkerder', maar in jouw geval (en voor mij misschien ook nog eens) kan het een uitkomst zijn toch? groetjes

Lizdog

05 February 2008 om 21:24

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.