blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

speelgoed

2 reacties

vandaag had ik een interessant gesprek met een msn-vriend. hij is transsexueel en zit midden in zijn overgang van vrouw naar man. hoewel hij zich al vanaf zijn 3e bewust is dat hij een jongen is, speelde hij toch graag met poppen. bij het vadertje en moedertje spelen was hij altijd de vader en stuurde de moeder uit werken en was dan de huisman die voor het huishouden en de kinderen zorgde. want zorgen vond en vind hij nog steeds leuk.

hij vertelde me dat sinds hij hormonen spuit om ook lichamelijk man te worden, hij ook meer geïnteresseerd is in doe-het-zelven. ik hield ook erg veel van doe-het-zelven en ik heb nooit veel met poppen gespeeld. en ik ben als vrouw geboren en dat wil ik zo houden. samen kwamen we tot de slotsom dat spelen met poppen of autootjes niet sexe bepaald is en dat hij met zijn interesse in doe-het-zelven waarschijnlijk naar een rol zoekt die bij hem als man past.

het lijkt me allemaal niet eenvoudig. ik heb heel veel respect voor hem en bewondering. toen ik hem pas kende en hoorde hoe een moeilijk, eenzaam leven hij als kind had gehad, was ik boos op mezelf, omdat ik me vaak ongelukkig voel met mijn eigen beperkingen.

prettige rest van de zondag!

2 reacties

Hoi Roosje.

Meestal hoor je het toch net andersom, van man naar vrouw. 

Fijne droge zonnige zondagmiddag.

Groeten Eric.

ERIC221

03 February 2008 om 15:44

't Is eindelijk gelukt, Roosje. Nog bedankt voor je mailtje! Wat een triest verhaal van die vriend (in). Daar sta je eigenlijk niet zo bij stil hè?

 En het heeft inderdaad niets te maken met wel of niet met poppen spelen. Ik zelf was ook zo'n kind dat liever rovertje speelde dan poppenmoeder. Maar ik heb me altijd volop vrouw gevoeld.

Ik hoop, dat je een beetje gezellige zondag had. Groetjes en tot blogs! Tilly

Tuinfluiter

03 February 2008 om 16:13

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.