blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

kledingperikelen

5 reacties

door een herseninfarct ben ik links vanaf mijn nek tot en met mijn voet verlamd. door de wet van de zwaartekracht kon ik weer leren lopen, al heb ik hierbij wel wat hulpmiddelen nodig. mijn arm daarentegen is praktisch volledig onbruikbaar geworden. eerst hing hij doelloos langs mijn lichaam, later kwamen er spasmes in, waardoor mijn arm, pols en vingers nu gebogen zijn. hoe meer ik stress, hoe meer de arm verkrampt.

door bovenstaande is mezelf aankleden een hele opgave, even een jas aanschieten is er niet meer bij. ik heb 2 jassen, die ik geregeld draag. een winterjas, die ik niet zelf aan kan doen, maar wel  zelf kan  sluiten en een regenjas, die ik zelf aan kan doen, maar niet dicht kan doen.

het is geen kwestie van dan even een nieuwe kopen, die ik wel aan kan doen en sluiten. ik heb 2 jaar gezocht naar een jas met knoopsluiting, die waren toevallig niet in de mode toen. het is een nep-bontjasje, dat ik heel leuk vind. in het begin kon ik m zelf aandoen, maar in de loop van de tijd werd mijn arm stijver, dus dat lukt niet meer. de knoopsluiting doe ik nu, na veel proberen en oefenen, wel zelf dicht. en dat blijf ik ook doen, ook als er iemand bij is.

bij ergotherapie heb ik veel geleerd. o.a. trucjes en technieken om mezelf aan te kleden, want dat moet vaak op een andere manier dan je gewend was. toen we toe waren aan het jas aandoen, vroeg ik om me daarvoor  de trucjes te leren, maar die bleken er niet te zijn Fronsen dus dat blijft behelpen. gelukkig ben ik geen koukleum en als ik zoals morgen met de taxi mee moet, ga ik gewoon zonder jas.

wat ik kan doe ik zelf en lukt dat niet, dan probeer ik dat te accepteren en helpt de thuiszorg. ik schrijf dit n.a.v. de vragen, die mijn blogje gisteren opriep.

ik wens jullie allemaal een fijne zondag.

 

 

5 reacties

Draag je nooit een cape,zoals Beatrix? Groeten Izerina
izerinalin

27 January 2008 om 15:30

Hoi Roosje.

Bedankt voor de info, maar ik had al zo'n vermoeden, dan het laatste nieuws van buiten, ik heb vanmiddag de eerste bloeiende narcissen gezien, misschien klinkt mijn wereld voor jou erg groot, maar ook ik leef maar in een heel beperkt stukje.

Fijne zonnige zondag(middag).

Groeten Eric.

ERIC221

27 January 2008 om 15:37

hoi izerina, een cape heb ik geprobeerd, maar die glijdt van je schouder voor je de eerste knoop vast hebt. ook een omslagdoek is geen optie, omdat je die met 1 hand dicht moet houden en die ene hand heb ik nodig om mijn stok vast te houden.

hoi eric, jouw wereld is niet groter dan de mijne denk ik, alleen anders. in het begin vond ik ook dat mijn wereld erg was gekrompen, maar nu weet ik dat wanneer je je interesse voor de dingen om je heen behoudt en het vermogen tot communiceren met anderen,  je je wereld zo groot kan maken als je zelf wil. bedankt voor het laatste nieuws uit de buitenwereld. misschien zie ik ze ook binnenkort Smile

wilgenroosje

27 January 2008 om 16:10

Hallo Roos, ik heb een hele warme winterponcho, die moet ik alleen zo - hup - over mijn hoofd doen. Is zoiets dan niks voor jou als je met de taxi meemoet?

Lizdog

27 January 2008 om 22:36

hoi liz. bedankt voor de tip. in de winkel heb ik ze niet gezien, maar via google zag ik ze wel bij postorderbedrijven. misschien is dit de oplossing Smile
wilgenroosje

28 January 2008 om 11:41

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.