blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

hoofddoekjes

5 reacties

mijn oma droeg buitenshuis altijd een hoofddoek. als het regende met een plastic kapje er overheen. ook ik heb als kind heel korte tijd een hoofddoek gedragen, een kadootje van mijn vader, dat hij in engeland voor me had gekocht. mijn overburen hadden een dochter, die non was. heel af en toe kwam ze thuis. haar hoofd bedekt met een wit kapje met daarover een zwarte sluier. misschien komt daardoor het tegenwoordige gedoe over hoofddoekjes zo vreemd op me over.

wat de tegenstanders ook beweren, mij kunnen ze niet overtuigen. waarom zou je geen kleding mogen dragen die geïdentificeerd wordt met je religie? dat is hier in nederland toch altijd heel normaal geweest? aan een non of een pater kon je zien dat ze katholiek zijn. mijn achterbuurmeisjes waren oud-gereformeerd. zij droegen zwarte kousen. en dat gebeurt nu nog. ik heb nog nooit ergens gehoord of gelezen dat iemand daar problemen mee heeft.

waarom ik vandaag dit onderwerp aansnijdt? waarschijnlijk omdat ik  toen ik vanmorgen naar het nieuws luisterde weer wat hoorde over de hoofddoeken van moslima's. dan denk ik, net als tuinfluiter vandaag, wat een gezeur.

 

 

5 reacties

Hoi Roosje.

Fijne droge zonnige vrijdag.

Groeten Eric.

ERIC221

25 January 2008 om 11:14

Tuurlijk, in principe is het ook gezeur, vroeger droegen alle vrouwen een hoofddoek, ook in Nederland, ook mijn oma en mijn moeder (ook handig als je net krulspelden in had).
Maar het wordt iets anders als een hoofddoek gedragen gaat worden als een 'statement', of  liever gezegd: een 'anti-statement'. In het dragen van een hoofddoek en de motieven daarachter zitten allerlei nuances, en er zullen er ook een heleboel heel onschuldig zijn. Maar waarom denk je dat het dragen van de hoofddoek in b.v.  Turkije (vooralsnog) verboden wordt? De hele kwestie ligt niet zo gemakkelijk dat het in een paar zinnen is af te doen.
Lizdog

25 January 2008 om 11:43

Ik sluit me bij Liz aan. het is niet meer zo simpel. Jouw verhaal an sich is waar, maar je kunt het niet meer los zien. Nee Rosa we hebben grote problemen denk ik. Wijsheid dat hebben we nodig.
buitenkans

25 January 2008 om 11:50

Soms vraag ik me af,of de gedrevenheid om een hoofddoek te dragen niet verergert door de tegenstand. Van mij mag iedereen hoofddoek,petje,keppeltje,kruisje,rode stip en noem maar op dragen. Groeten Izerina
izerinalin

25 January 2008 om 12:14

bedankt voor jullie reacties, ik heb nu weer heel wat te denken en kom er ongetwijfeld op terug
wilgenroosje

25 January 2008 om 12:33

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.