blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

jarig

7 reacties

vandaag is mijn herseninfarct jarig. hij/zij wordt 4 jaar. op deze dag 4 jaar geleden belandde ik in het ziekenhuis, waar ik 5 weken moest blijven. voor elke beweging had ik de hulp van 2 verpleegsters nodig.

ik maakte daar kennis met een heleboel dingen, waarvan ik nog nooit had gehoord. een draaischijf b.v. 's morgens werd ik daar op gezet en gedraaid in de richting van de rolstoel. waar ik dan een aantal uren in moest zitten. ook werd me gevraagd of ik al een anti-slipmatje had. wat ik eerst maar vreemd vond, want doordat ik niet kon lopen was er volgens mij geen slipgevaar. nu is zo'n matje het belangrijkste hulpmiddel in de keuken. je kunt er dingen op  vast zetten, zoals potten en flessen om open te draaien.

er ging een wereld voor me open, maar er ging er ook 1 dicht. daarom vier ik die verjaardag niet. vandaag ga ik zelfs proberen er verder zo min mogelijk aan te denken.

ik wens jullie allemaal een prettige dag verder.

7 reacties

Hoi Roosje.

Fijne zonnige (niet aan 4 jaar geleden denken) dinsdag.

Groeten Eric.

ERIC221

22 January 2008 om 12:55

Het is mooi weer, lekker even van genieten. Liefs Wilda
Zeeuwse dame

22 January 2008 om 13:07

Vier jaar, nog niet lang, zou je nog meer kunnen in de tijd, dan wat je nu kunt. Of is de groei op. Ik zou het ook niet vieren, wel aan denken. Het is zo raar hè, dat je al die dingen die je automatisch deed, niet meer kunt. Ik kan niet lopen, een klein stukje dan. Als ik in de auto zit, en ik zie de mensen wandelen en joggen zeg ik voortdurend, zonder dat ik me daar van bewust ben. lekker zeg als je dat kunt. We moeten er altijd om lachen, om mij dan hè. Dag lief.
buitenkans

22 January 2008 om 13:13

Hallo Roosje,

Ik hoop voor jou dat je er vandaag niet al teveel aan denkt en dat je lekker naar buiten kunt.

 

 

Groeten van de webkoster

Spreuken en gedichten

22 January 2008 om 13:39

Ik ben gestopt met piekeren over wat niet meer kan. En zoek creatief naar alles,wat wel kan. Groeten izerina
izerinalin

22 January 2008 om 13:50

hoi ineke, ik ken dat, kijken naar lopende mensen, het verbast me soms dat het zo makkelijk lijkt te gaan. er zit nog steeds vooruitgang in, maar heel erg langzaam. ik blijf wel voortdurend proberen  in de hoop weer nieuwe dingen te kunnen. zoals nu mijn tube tandpasta vasthouden. ik heb er een jaar over gedaan, maar ik heb alle tijd.

izerina, ik pieker niet meer over wat ik niet meer kan, want dat zijn teveel dingen. gelukkig ben ik die fase voorbij. wel kan ik me heel lang bezig houden met te verzinnen op welke manier ik iets zou kunnen doen. maar als dat niet blijkt te kunnen, dan leg ik me daar bij neer. al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan.

ben vandaag zeker lekker naar buiten geweest, boodschappen gedaan met mijn thuiszorg. geniet er van allemaal !

wilgenroosje

22 January 2008 om 14:36

Een plaatje om je op te vrolijken. Nou ja, als dat nog nodig is tenminste. groetjes

Lizdog

22 January 2008 om 21:58

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.