blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

tegendraads

3 reacties

het lezen van de blogs hier zet me soms aan het denken, inspireert me en/of ik leer er iets van. vaak kan ik een heel eind meegaan in de belevingswereld van de anderen. maar in 2 gevallen ben ik tegendraads. ik hou namelijk van maandagen en ik ben dol op regen.

misschien is het omdat ik graag naar school en naar mijn werk ging, dat de maandag voor mij zo'n fijne dag is. het is namelijk het begin van een nieuwe week, waarin van alles kan gebeuren. op school waren dat nieuwe dingen om te leren, op mijn werk nieuwe uitdagingen, nieuwe mensen.  nu ik niet meer kan werken, blijft die maandag toch zijn aantrekkingskracht houden. misschien krijg ik wel iets leuks met de post of kom ik een interessant iemand tegen op internet. en ook de vaste dingen kijk ik naar uit. dinsdag mijn huishoudelijke thuiszorg en op donderdag mijn begeleidster, die allebei weer hun eigen verhalen hebben. donderdag komt er trouwens een invalster, daar zie ik wel een beetje tegenop. mijn ervaring met inval-begeleiding is n.l. niet zo positief. maar aan de andere kant kan het ook ontzettend meevallen.

er zijn een paar dingen, die je moet nemen zoals ze komen. het weer b.v. als kind vond ik regen al prachtig. mijn lievelingsliedje was toen "onder moeders paraplu". vorige week kwam ik dat tegen op het weblog van superoma.ik had een zeildoeken regencape, een traningspakje en regenlaarsjes en daarmee sprong ik in de plassen. heerlijk.

regen maakt me dus allesbehalve depressief. nu ik maar 2 x per week naar buiten kan, hoor je me zowiezo niet over het weer klagen. ik kan me er op kleden. natuurlijk vind ik het ook fijn dat de zon schijnt en ik kijk uit naar het voorjaar, zodat ik weer eens naar de haven kan. nee, er zijn veel dingen waarvan ik depressief kan worden, maar ik laat het weer mijn stemming niet beïnvloeden.

voor degenen die willen weten hoe het bezoek dit weekend was, het was kort maar leuk. mijn dochter is daarnet nog even langs geweest om hondenbrokjes te brengen. mijn hondje heeft namelijk een gevoelige maag en eet speciaal voer, dat in dit dorp niet te koop is. waarschijnlijk komt ze volgend weekend een hele dag, dus weer iets leuks in het vooruitzicht.

3 reacties

Dat herken ik wel,jouw maandag gevoel. Voor mij is sinds ik thuis ben,elke dag een goede dag. Het is ook,wat je ervan maakt. En regen? Liever niet,maar met de hond moet ik eruit en dan voelt het lekker op mijn gezicht. Groeten Izerina
izerinalin

21 January 2008 om 12:54

Fijne maandagmiddag.

Groeten Eric.

ERIC221

21 January 2008 om 13:24

Tegendraads, welnee. Een maandag is gewoon een dag. En regen is gewoon weer. Zeker als je in Nederland woont. Klagen doen we ook graag, en daarom klagen we over de maandag en over het weer. ik vind wel van regen, als je ergens naar toe moet, en je komt verregend aan, dat vind ik wel echt minder hoor.

Ik ondersteun het geklaag wel eens, ja denk ik dan als je daar nu zo'n hekel aan hebt. Kijk en jij zegt, ik niet, ik geef er niks om. Sterker nog ik vond maandag leuk. Weet je het is maar hoe je het bekijkt, en wat je positie is op maandag.

Leuk dat je bezoek gezellig was. Breekt toch hè, ook al was het niet zo lang.  Ik geloof dat ieder kind iets heeft met regen, het liedje is best echt. Mijn kinderen mochten ook altijd naar buiten met laarzen, heerlijk, en ik zie het nu weer bij de kleinkinderen. Een mooie maandag Rosa. Ik gun hem je. Doeg!!

http://nl.youtube.com/watch?v=ILMpLzkE8CQ

 

buitenkans

21 January 2008 om 13:46

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.