blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

je kunt niet meer als je best doen

5 reacties

en wie ben ik dan om te zeggen dat het je best doen van een ander niet goed genoeg is? mensen, die zich daar mee bezig houden vind ik zielig. maar soit, zeeuwse klei er over. neem me dat "soit"niet kwalijk, ik heb 7 jaar franse les gehad n.l.

de jaaropgaven stromen binnen, binnenkort zal ik voor deze en gene weer de belastingaangifte "moeten" invullen. ik vind dat heel leuk werk, ik puzzel graag en vaak levert dat ook nog iets op voor degene waarvoor ik invul. ben zoooo blij dat mijn geheugen intact is gebleven en daarmee ook die vaardigheden.

heel lang ben ik jaloers geweest op mensen, die één ding vreselijk goed kunnen en zich daar hun hele leven aan wijden. ik kan van een heleboel dingen een klein beetje, nu ontdek ik dat je je daar ook uitstekend mee kunt bezig houden. ik ga nog wat werken. het leven is goed.

 

 

5 reacties

conny laat jullie weten.......

18 January 2012 om 12:40

Het leven is goed, waarschijnlijk is het feit dat je dat vindt, de grootste levenskunst.  Je kunt dan niet een klein beetje, maar eigenlijk alles. Het is een ondergesneeuwde vaardigheid. Ik vind het geweldig.
buitenkans

18 January 2012 om 13:04

Van alles een beetje kunnen is wel afwisselend.Groeten Izerina
izerinalin

18 January 2012 om 13:19

Inderdaad, gelukkig dat je geheugen goed is.
M'n zwager, een cijferaar in hart en nieren, jarenlang gemeente-ontvanger geweest, daarna secretaris voor een grote cluster werkvoorzieningsschappen, deed er na zijn infarct, een half uur voor hij 6 x 9 kon oplossen... Gelukkig, hij durft nu na een paar jaar zelf zijn belastingpapier weer aan te pakken.
Maar het kost hem veel energie. En hij werkt veel liever in zijn tuin, iets waar hij vroeger niet naar om keek.. Ach, wat kan een mens toch verander(en)/(d worden).

En over de opmerking 'je best doen'.. Wij zeggen altijd: jouw 50% is voor een ander wellicht meer dan 100%. Dus oordeel niet te gemakkelijk.

Jopie Meerman

18 January 2012 om 13:20

Ieder zoekt zijn geluk in zijn eigen hoekje Roos.
T E R N E U Z E N A A R

18 January 2012 om 17:08

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.