blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

vrijwilligerswerk en gokverslaving

3 reacties

toen ik gisteren aan mijn dochter vertelde over de plannen om bijstandsgerechtigden vrijwilligerswerk te laten doen, zei ze "mama, jij bent vrijwilligerswerk. dat klopt eigenlijk wel.

ik zit op twitter, maar gebruik dat niet als een soort msn, waarbij iedereen mee kan lezen, maar meer als een manier om dingen te weten te komen. over de plannen met de zorg b.v., maar ook over wat de ontwikkelingen zijn op internet. daar las ik gisteren dat die populaire boerderijspellen gebaseerd zijn op dezelfde technieken om mensen verslaafd te maken aan gokspellen, zoals de eenarmige bandiet. 

opeens begreep ik wat er aan de hand is op de site waar ik vrijwilliger ben. gisteren werd er een nieuwe 12-daagse opdracht gelanceerd. we kregen meteen de eerste 3 dagen, de andere opdrachten krijg je dan de volgende dagen, elke dag een. wil je alle opdrachten tegelijk binnen krijgen dan moet je daar voor betalen. eerst was het rustig en toen kwamen de vragen los. wat bleek, er waren problemen met opdracht 11. veel mensen hadden dus alle opdrachten al gekocht en probeerden ze in 1 dag af te krijgen. ook dat kan, maar dan moet je er wel heel veel geld aan uitgeven.

om toch te proberen de mensen te helpen met hun vragen ging ik er bijna van hyperventileren. in plaats van onhandige vrouwtjes te helpen ben ik bezig een stel gokverslaafde huisvrouwen te helpen hun gokverslaving te botvieren. ik heb te kennen gegeven dat ze me alles kunnen vragen over de opdrachten, die nu al gratis te spelen zijn, maar dat ik niet van plan ben de andere opdrachten te kopen alleen om hen te helpen.

ja, ik heb me weer heel wat op mijn nek gehaald Smile

3 reacties

Er is in onze wereld/leven, niet veel dat je "zomaar" krijgt. het is een ontluisterend beeld, als je er achter komt. Ik vind jouw voorbeeld ook weer ongelooflijk...

Op de iphone/pad, krijg je vaak handige, mooie gratis applicaties aangeboden. Na een kwartaal, moet je het plotseling kopen. ik denk dat heel wat gebruikers dat dan doen, als het product bevalt.

Als je "" vrijwilligerswerk" te veel zorgen baart, zou ik mijn baantje aan de wilgen hangen. Kan niet de bedoeling zijn.

buitenkans

12 January 2012 om 12:24

Op internet is helaas niet alles wat het lijkt. Ik ben benieuwd,wat je als reakties krijgt. Groeten Izerina
izerinalin

12 January 2012 om 15:22

 

Gewoon zeggen dat je dit niet wilt, dat durft Rosa wel.Lachend

Klopt hoor, photo programma mag je circa een maand proberen en dan mag je  gaan betalen.Twee had ik gedownload maar er weer af gegooid. Dan koop ik er zelf wel één, maar het lijkt me handig om er eerst mee om te leren gaan, anders schaf je het voor niets aan.

wijari

12 January 2012 om 22:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.