blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

6 januari

4 reacties

ik herinner me 6 januari 1984. ik tuigde of is het toog de kerstboom af en zag de brandweerauto  het erf van mijn buren op draaien. een poosje later zag ik ook de burgemeester het erf op lopen. pas toen ik naar de trap liep om de dozen met kerstspullen op zolder te zetten zag ik de vlammen die de landbouwschuur bij de buren in lichterlaaie zetten. maar een meter of 10 van ons huis verwijderd. gelukkig zat de wind goed voor ons.

dan 6 januari 2004. ik had een 19e eeuws huis met een klein antiekwinkeltje en een hele grote tuin. ik zette de kerstboom buiten en de bel ging. ik deed de winkeldeur open en in het portiek stonden 3 kindjes, 2 jongetjes en een meisje met een grote ster. het waren leden van het jongerenkoor die driekoningen kwamen zingen om een donatie voor het koor te verdienen. ik voelde me zoooo gelukkig. later die avond merkte ik dat mijn nek wat stijf was en mijn arm en hand deden niet goed mee. die dag had ik n.l. ook het eerste c.v.a. gehad.

ik kom uit een gezin zonder tradities, net als mijn ex-echtgenoot. daarom hebben we in ons huwelijk onze eigen tradities uitgevonden. op of na 6 januari de kerstspullen opruimen hoorde daarbij. we zetten de kerstboom altijd op de avond voor de verjaardag van dochter. met pasen gaven we elkaar het mooiste paasei dat we konden vinden en met kerst en pasen keken we ook altijd naar het urbi et orbi, terwijl we helemaal niet katholiek waren. gewoon links en rechts een traditietje meepikken.

na de scheiding en zeker nadat ik ziek ben geworden zijn alle tradities verdwenen. alleen die van 6 januari bestaat nog steeds. morgen komt dochter alles weer inpakken.

4 reacties

2004, nu acht jaar geleden Rosa, eerst c.v.a.  nee dat vergeet je niet. Ik neem aan, dat je het toen pas achteraf wist. Ik heb het nu een aantal malen meegemaakt met mijn schoonvader, soms ernstig, soms een lichte c.v.a.. Als het gebeurt, vooral bij lichte, vind ik het altijd iets achteraffigs. ( bestaat dat woord)..Ik merk altijd dat hij slechter gaat praten...als het gebeurd is.

Ttradities, die hadden wij wel thuis, een gezin kon je het niet noemen. Als eerste denk ik aan de traditie van mijn vader om als het kermis was, heel de week, dronken en kwijt te zijn. Wat een paniek toch altijd. Maarre...zingen als je verjaarde..je wachtte erop in je bed.

Oud jaar...21en kaartspel met de hele familie. Nieuwjaar..allemaal naar opoe de hele dag. Iedereen zag je daar. Om een uur of twee gingen de kinderen naar de bioscoop van hun nieuwjaarsgeld, en dan om friet. Een zak..met mayonaise en zilveruitjes.

Dus morgen weer inpakken, leuk dat je dochter dat doet.

Lief dat je aan mij dacht bij het stormen. Het is weer over hè. Fijn.

buitenkans

06 January 2012 om 12:54

naar aanleiding van jou blog op 4 Jan. De tuinwinkel.be  verkoopt de anti schrikjas voor honden online.

 

 

my.

06 January 2012 om 13:43

al lang gevonden, triene. maar de dierenwinkel hier heeft ze ook. ze zijn nog maar van oktober j.l. op de markt. toch bedankt voor de moeite om te helpen zoeken. het ding heet trouwens thunder shirt in nederland.
wilgenroosje

06 January 2012 om 14:46

Kijk meteen eens of ze zo'n thundershirt ook voor grote mannen hebben. Mijn prinsgemaal, die helemaal niet bang is uitgevallen, heeft de pee aan wind. De vorige dagen vond hij dus niet leuk. Nee, hij is niet kapotmakerig hoor, zoals Poof... Moet hij eens durven. Krijgt hij van mij de wind van voren ...Knipoog.
6 Januari, een koek met een amandelpit erin, dat weet ik nog van mijn werk in Bergen op Zoom. De familie was katholiek. had je die amandel, mocht je een hele dag de kroon op. Ik had het een keer, en liep dus tijdens het spreekuur als een van de  'wijzen' rond. 
De rest van het jaar moest iedereen maar geloven dat ik wijs was !

Wij maakten kennis met een c.v.a. toen onze (overleden) vriendin op de camping er een kreeg. Helaas een slechte ervaring: een huisarts die haar verkeerd verwees, etc.etc. Schreeuwen
Nu weet ik wat ik moet doen. Bij een ander dan bedoel ik, zelf nee.. ?
Groeten aan je dochter. En jezelf natuurlijk.   
Jopie Meerman

06 January 2012 om 16:55

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.