blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

herinneringen

6 reacties

soms lees ik wel eens een herinnering van iemand en dan zie ik iets wat niet klopt. volgens mij komt dat omdat herinneringen in de loop der jaren groeien. mijn dochter herinnert zich dingen, die we allebei meemaakten, heel anders dan ik. maar zelfs dingen, die ik me heel gedetailleerd herinner kunnen soms niet kloppen.

vorige week las ik op een paar blogs over thijs kramer, hij was een goede vriend van me en ik heb hele goede herinneringen aan de tijd dat we samen optrokken. met zijn drieën, onze hartsvriendin ineke was er ook bij, gingen we veel uit, vaak op de fiets. en altijd belandden we dan in een of ander restaurantje, waar we 3 verschillende hoofdgerechten bestelden en dan van elkaars bord proefden. 

een week nadat we iets teveel gedronken hadden in een beroemde cadzandse gelegenheid gingen we in dezelfde plaats naar de chinees. 3 verschillende hoofdgerechten zoals gewoonlijk. na het eten riep ineke de ober. "meneer, meneer, kunnen we afrekenen?". de ober antwoordde: "hoezo meneer, zeg maar rare, rare poepchinees hoor". pas toen herinnerde ineke zich dat ze dat de week daarvoor met haar zatte kop steeds naar een chinese jongen had geroepen.

kijk, dat herinner ik me alsof het gisteren was. ik weet nog wat we aten en aan welke tafel we zaten. maar iets klopt er niet. want in dezelfde tijd had ik een eetprobleem, ik at niet, ik deed maar alsof en kon dat heel goed. dus die herinnering is in de loop der jaren gegroeid, vergroeid.

ineke en thijs leven niet meer en ik eet weer "normaal" waar ik tegen kan en wat ik mag hebben. net twee eierkoeken met dik roomboter op en 2 met kaas gevulde pepertjes. tis voor elks zovee nie.

6 reacties

eierkoeken at ik "vroeger" altijd zo op, maar met boter erop zijn ze veeeeeeel lekkerder! Goed idee!
gimoli

03 January 2012 om 14:16

ja de herinneringen aan iemand die 'niet meer is', zijn vaak van iedereen anders en in de jaren worden ze zelfs compleet anders, zodat je je op een gegeven moment gaat afvragen wat nou eigenlijk de waarheid is, en was.
de waarheid is, kennelijk, het totaal van de herinneringen die er blijven bestaan van iemand, en daar dan ongeveer het gemiddelde van.
jouw herinnering is een leuke herinnering. ik kende thijs ook wel, maar niet zo goed eigenlijk, uit de tijd dat ik nog milieubeheer actief was.

Lizdog

03 January 2012 om 14:24

Ik vind het mooi om jou herinneringen te lezen.

Herinneringen en het leven nu, eierkoeken met boter....Mmmm.

Dag Roos, koutje wind eeeej 

C. Jansens

03 January 2012 om 14:32

Mooie blog..

Eierkoeken met roomboter, heerlijk. Ik heb het niet in huis, anders at ik het ook.

Ik ga Lasange eten, zelf gemaakt..ook lekker.

@Het viel maar even tegen, de arts zei dat het voor de werking van de behandeling niet uitmaakt. Dat was voor Johnny voldoende.

Ikzelf had wat spanning opgebouwd kennelijk, even uitgehuild, weer over en klaar.

buitenkans

03 January 2012 om 15:03

Daarom discusieer ik ook niet over herinneringen. Ieder heeft een eigen waarneming en de herinnering kan bij elk veranderd zijn. Groeten Izerina
izerinalin

03 January 2012 om 15:14

Zelf denk ik ook wel eens was het ook echt zo,en wij de twee zussen worden wel eens terug gefloten door onze jongste zus.Het langst bij onze ouders gewoond.

 

wijari

03 January 2012 om 19:52

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.