blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

kotje vol

5 reacties

zo de boze geesten zijn weggejaagd. er is er geeneen meer over, dus kunnen we met een gerust hart aan het nieuwe jaar beginnen. tot half 5 gistermiddag was het niet te doen. poof is niet zielig bang, nee, ze breekt de tent af. ik had de flamingo's al laten wegzetten, maar toen was voor haar de weg vrij om het telefoonsnoer en de verlengkabel aan te vallen. het advies is geen aandacht geven bij ongewenst gedrag, maar probeer dat maar eens als levensnoodzakelijke verbindingen, zoals de telefoon, dreigen te worden ontmanteld. ik heb ook een gsm, maar mijn personenalarm gaat via mijn vaste telefoon. poof is slim, ze weet dat ik toch reageer als ze aan snoertjes trekt.

om half vijf kwam dochter, haar konijn stond hier al van 's morgens. dat konijn is ook een gemeen beestje, elke keer als poof weer een stoel of een kast onder poten nam, stond bert op haar achterpoten te kijken. net of ze poof aanmoedigde. toen dochter er was werd poof meteen rustig, zelfs als er enorm harde knallen waren. toen kreeg ik ook rust, maar was inmiddels al doodmoe. 

met mijn laatste restje energie heb ik het oude jaar uitgezeten, met wisselende gevoelens naar youp van 't hek gekeken, je hebt grof en grof en ik houd niet van foute grappen. om 12 uur de lamellen open gezet en naar het siervuurwerk gekeken. het was heel mooi met zachte plofjes en nu begrijp ik waarom mensen daar zoveel geld aan uit geven. misschien moeten ze alleen dat zware knalspul verbieden, want eerlijk gezegd, ik heb geboeid naar die prachtige sterren en fonteinen gekeken. om kwart over 12 was het allemaal afgestoken. de grote knallen waren er nog tot een uur of 2.  misschien daarna ook nog, maar poof en ik zijn als 2 blokken, een groot blok en een kleintje, in slaap gevallen.

om 1 uur heb ik nog gekeken naar de jaarwisseling in london met een prachtige vuurwerkshow rondom de big ben en de london eye. en natuurlijk ook even naar jools hootenanny met jools holland, traditie voor mij.

vanmorgen om 9 uur begon het grote genieten. ik moest in bed blijven liggen tot het ontbijt klaar was en er koffie was. ondertussen lag ik in bed naar een hele mooie sprookjesfilm te kijken, een van mijn favoriete sprookjes, hans en grietje.  poof genoot zo mogelijk nog meer, toen ook dochter op mijn bed ging zitten meekijken. wat zit er toch enorm veel liefde in zo'n klein prutshondje.

het lijkt nu stil, maar in de verte hoor ik nog doffe knallen. poof ligt na dagen onrust weer in haar stoeltje naar mijn getype te luisteren. ik wens jullie allemaal zo'n goed begin als ik heb gehad. en dat alle dagen ook die extra dag, waardevol mogen zijn. 

5 reacties

De allerbeste wensen voor 2012! Liefs Wilda

Zeeuwse dame

01 January 2012 om 11:54

Ik moest nog aan Poof en jou denken gisterenavond. Hier ging één keer een staart tussen de poten en verder was de hond rustig. Wat een zegen. Wat is je jaar goed begonnen.Ik wens jemeer van dat soort dagen. groeten IZerina
izerinalin

01 January 2012 om 12:40

Ach zo het jaar aanvangen wat geweldig voor je. Veel liefde en vrede, en genieten.

@ Wat zoek ik dan in alles..het is saai..altijd liefde, van daaruit kun je alles aanpakken.

Gezondheid wens ik jou natuurlijk ook. Het aller aller belangrijkste.

Gelukkig nieuwjaar voor jou en poof.

van ons.

buitenkans

01 January 2012 om 14:06

Rosa,

Ik hoop in dit jaar ook weer met je mee te leven, mee te genieten, mee te ergeren (indien nodig) maar in elk geval met je te webloggen. En Poof wens ik een rustig jaar toe!

Jopie Meerman

01 January 2012 om 14:22

Wat een heerlijk begin van 2012 voor jou. Hopelijk is de rest van het jaar ook zo heerlijk!
gimoli

01 January 2012 om 17:48

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.