blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

beelden

8 reacties

luisterend naar de top 1000 op de vlaamse radio kijk ik tegelijkertijd naar de beelden in mijn hoofd. op dit moment europe met de final countdown en ik zie een piepklein peutertje, mijn dochter, nog wankel op haar beentjes staand, meedansen voor de t.v.

er is zoveel verdriet op de wereld en dat trek ik me aan, wetend dat ik er weinig aan kan doen om het te verzachten. alleen medeleven tonen. er is ook zoveel waanzin en haat, ook daaraan kan ik weinig veranderen. als ik psychiatrisch verpleegkundige had willen zijn, dan had ik daarvoor doorgeleerd.  ik heb diep medelijden met de mensen, die door deze ziekte getroffen zijn. ik denk dat je beter een been kunt missen dan psychisch ziek te zijn.

maar medeleven of medelijden, voor mij blijft er één ding dat alles verzacht, alles mooi maakt. muziek! mijn eigen volk is de wereldbevolking. als ik luister naar dit lied van jacques brel zie ik de film van mijn leven voor me.

 

tranen met tuiten zoooooo mooi!

8 reacties

Ik vind de Franse versie mooier dan de Vlaamse.
T E R N E U Z E N A A R

30 December 2011 om 11:27

Wat mooi,dat je dit zo ervaart. Groeten Izerina
izerinalin

30 December 2011 om 11:54

Mooi hè..geen woorden voor.

Je hebt gelijk van het been en psychisch ziek zijn. Het been is ook voor ieder herkenbaar, wereldwijd. Er is veel verdriet ja, je weet ik kan er ook niet mee uit de voeten. Nu, op dit moment, sla ik het over, het kan er niet meer bij. Ik vergeef het mezelf...het zal wel weer beter gaan.

 

buitenkans

30 December 2011 om 13:52

Mag ik even mee huilen??? Mijn vader leek in zijn jonge jaren op Jacques Brel... Hij hield van zijn muziek. Het nummer Ne me quitte pas was zijn lijflied. Nu kan mijn schoonpa het goed gebruiken. Ga het zo voor hem neerzetten...

Waanzin, haat... Zielig eigenlijk... Zouden ze bij Zeelandnet zulke mensen niet tegen zichzelf moeten beschermen?? Kan me mateloos ergeren, op het woedende af, maar achteraf vind ik het toch weer ergens zonde....

annemie

30 December 2011 om 14:47

ne me quitte pas is een van mijn lievelingsliederen. tijdloze muziek.
Onbekend

30 December 2011 om 15:26

Muziek kan mij zo troosten.

Dag lieve Rosa

wijari

30 December 2011 om 16:13

dan kijk je deze dagen zeker ook wel naar de top 2000 op tv? Daar genieten wij elke avond van! Al die "oude" en minder oude muziekjes.
gimoli

30 December 2011 om 17:03

Bij Annemie luisterde ik al naar Jacques Brel en nu bij jou weer twee keer... Mijn avond kan niet meer stuk!
Tuinfluiter

30 December 2011 om 18:22

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.