blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

schoon

4 reacties

vanmorgen lekker gedouched, samen met een van mijn favoriete thuiszorgsters. ik voel me weer schoon, de laatste keer dat ik kon douchen was vorige week vrijdag. want als je "in zorg zit" zoals ze dat noemen, mag je maar 3 maal per week douchen en nooit op zon- en feestdagen. dat betekent ook dat als je met die feestdagen ergens uitgenodigd bent voor een etentje b.v., je onverzorgd aan tafel schuift. soms valt er wel iets te regelen, b.v. dat ik zonder hulp douche voordat de thuiszorg komt en zij dan de badkamer droogdweilen en me eventueel kunnen oprapen als het fout is gegaan, haha. maar... ik weet nooit vantevoren wie er komt, dus afspreken is moeilijk zo niet onmogelijk. maar geen gezeur, het is weer voorbij dat zorggeleur Smile

nieuwjaarsdag valt gelukkig op een zondag. dan heb ik de thuiszorg afbesteld, want dochter is dan hier. dat betekent samen ontbijten en samen lunchen, dat betekent dat er iemand anders koffie voor me zet. dat noem ik pas zorg, iemand die echt voor me zorgt, omdat ze dat graag wil.

morgen voor de laatste keer mijn begeleidster, ik zie op tegen het afscheid. ik weet ook niet hoe laat ze komt, want haar leidster heeft niet het fatsoen gehad me dat te laten weten. ik zal mijn begeleidster heel erg missen en poof ook, maar haar leidinggevende hoop ik nooit meer tegen te komen.

gisteren was er even paniek, het kadootje dat ik voor mijn begeleidster had besteld, zou vandaag niet geleverd worden. een klein rampje. gelukkig vond ik vanmorgen bij de mail een berichtje dat het toch verzonden is.

op de radio luister ik naar de vlaamse top 1000. ik vind dat de vlamingen een betere muzieksmaak hebben dan de ollanders. mooie muziek met niet teveel rockgeweld, precies mijn smaak.

4 reacties

Zelf alles regelenen via een pgb is ook tenenkrommend.Maar dan heb je toch meer invloed dan in jouw situatie. Groeten Izerina
izerinalin

28 December 2011 om 15:35

ja, maar de pgb's worden afgeschaft. een soort zorguitzendbureau zoals ik nu heb ingeschakeld is dan een goed alternatief

 

wilgenroosje

28 December 2011 om 15:54

Wat zul je je begeleidster missen, Wilgenroosje en de Vlaamse top 1000 is geweldig. Wij luisterden er in de auto naar en genoten.
Tuinfluiter

28 December 2011 om 18:00

Je kan niet meer wisselen van begeleiding als Mariska al die jaren al, niet te tellen, ook heel goed voor autisten.FronsenEn die is er daar ook één.Ze wilde ons ook jaren geleden voor Mariska een PGB aan praten, wij vinden het nu zeker niet jammer dat we dat toen niet gedaan hebben maar zorg in natura zijn blijven houden.Fijn dat je dochter bij je komt en zo samen met jou gewone dingen doet, daar kunnen wij ook zo van genieten.
wijari

28 December 2011 om 21:30

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.