blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

excuses

5 reacties

hersenletsel is geen excuus om te haten. kerst is nauwelijks voorbij, het is ten slotte nog 3e kerstdag of ene willem van de sparrentak alias catrijn kan zich al niet meer inhouden en uit zijn haat tegen alles wat geen oude boer met hersenletsel is. nee, voor haten is er nooit een excuus. het is een negatieve emotie en maakt de zaak alleen maar erger. ik heb diep medelijden met dit persoon.

via een site, waar ik lid van ben, kreeg ik vanmorgen een berichtje. die persoon bood zijn hulp aan, omdat hij zich kon voorstellen dat ik door mijn handicaps vaak door mensen word afgewezen. hierbij stond mijn verstand even stil en nog. ik kan zoiets, zo'n beledigend berichtje, niet begrijpen. ondertussen weet ik dat deze persoon lijdt aan alexithymie, een aandoening waardoor men geen emoties kan voelen. dus het is hem vergeven.

o.k. mijn lichaam heeft misschien, nou ja niet misschien maar zeker, wat mankementjes. maar daar valt beter mee te leven dan mankementjes aan de manier van denken. al dit negatieve gedoe doet me geen goed en ik ga er dus ook snel mee stoppen.

vanmorgen heb ik onder het ontbijt al zitten winkelen en twee kadootjes gekocht. een dvd voor dochter met een ontroerende konijnenfilm, die gisteren op t.v. was en een kadootje voor mijn begeleidster. daarnet heb ik in de winkel nog een mooie kaart voor haar gekocht. eentje met hondjes Smile poof zal haar vreselijk missen en ik ook.

ik heb vandaag eigenlijk weinig te schrijven, alleen nog een gedachte, waar ik de hele week al mee speel. stel dat in 2012 de wereld vergaat, zoals sommige voorspellingen beweren. stel dat dat zo is, dan waren wij vrienden tot het eind der tijden Smile

 

 

5 reacties

Tot het einde der tijden, een mooie gedachte...als je het hardop zegt, lijkt het veel langer te duren dan 2012, daar ga ik dan ook van uit.

Ik lees Catrijn nooit, vind ik zo zonde van mijn beschikbare punten, ik gun ze hem niet.

 Voor mij heb jij een heel rijk leven, ongelooflijk vind ik dat, jammer dat anderen dat niet altijd begrijpen. Ik ken veel mensen, zonder zichtbare mankementen, maar kunnen niet tippen aan jouw kennis, over leven, daarom ben je rijk.

Zet de deur even open, voor die negatieve gedachten, en pik een paar andere wolkjes mee naar binnen. Dag hoor!

buitenkans

27 December 2011 om 14:40

Zo zie je maar dat negatieve gedachten of verkeerd redeneren iemand verstandelijk gehandicapt kunnen maken, wat in dat geval erger kan zijn dan een lichamelijke handicap... (wow, wat een diepzinnige, en dat tijdens mijn nachtdienst...hihihihihi)En is haten niet een soort onmacht? Daar ga ik even over nadenken...
gimoli

27 December 2011 om 15:00

Dan maar liever een vriendschap met een ander einde. Groeten Izerina
izerinalin

27 December 2011 om 16:10

Die Catrijn lees ik niet, Wilgenroosje, zonde van mijn tijd en energie. En de wereld vergaat echt niet in 2012, hoor, maar het is een mooie gedachte van jou!
Tuinfluiter

27 December 2011 om 18:22

Catrijn:  poppenkast! Lees ik zelden. Jouw blog lees ik wel,Wilgenroosje, ik hoop “Catrijn”  ook, kan ze nog veel van leren. ♥ groetjes, Anita
Fam Bergman

27 December 2011 om 19:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.