blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

typetypetype

5 reacties

poof ligt in haar stoeltje naast mijn bureau, ziet dat ik mijn toetsenbord klaarzet en wacht tot ik gezellig ga typen. ik ben blij dat ze daar rustig van wordt en niet van dat ik op mijn handen ga staan.

elke keer als ik een knal hoor denk ik: wie doet dat en waarom? heeft die het niet gezellig thuis of krijgt ie teveel zakgeld, zodat ie al dat knalspul kan kopen? het is vast een eenzaam figuur, die zijn ongenoegen wegknalt. zodat iedereen kan/moet horen hoe zielig hij wel is.

de zeelandnetpoll van vandaag geeft me veel stof tot nadenken. hoe was 2011 voor u? een prima of een goed jaar, het kon beter of toch wel een slecht jaar. het is niet mijn gewoonte zomaar wat te zeggen. ik heb een hekel aan onwaarheden en smoesjes, dus twijfel ik nu. een prima jaar was het niet maar ook geen slecht jaar. beter kan het natuurlijk altijd, maar of het nu een goed jaar was?

er waren wel veel veranderingen. dit keer niet omdat instanties van alles in mijn zorg veranderden, nee, ik deed het zelf. ik veranderde van huisarts, van huishoudelijke hulp en van begeleiding, dat laatste zelfs met verandering van stichting voor dat onderdeel.

ik maakte nieuwe vrienden en verloor de meeste weer uit het oog. soms door hun toedoen, soms door het mijne. ook dat had vaak met eerlijkheid en smoesjes te maken. ik kan er niet tegen dat mensen onnodig smoesjes verzinnen.

zelf ben ik misschien soms te eerlijk, niet diplomatiek. of zoals mijn ex-schoonmoeder zou zeggen: tactvol. een eigenschap waarvan ze zelf vindt dat ze die bezit. haar steken onder water zijn beroemd en berucht. zo zit ik nu al dagen te dubben over haar tekst op haar nieuwjaarskaartje: ik wens jou toch ook een goed 2012. toch ook? er zit voor mijn gevoel een wereld van misprijzen achter, ze vindt niet dat ik het verdien. maar zij wil graag een gouden stoel in de hemel, dus is ze verplicht dat kaartje te sturen. als er een hemel is met zulke stoelen, dan vermoed ik dat het voor haar een houten kruk wordt.

elke keer als ik stop met typen kijkt poof verstoord op. ga straks dat muziekje met typegeluiden eens opzoeken op you tube.

 

 

5 reacties

Goed dat je het nummer al zo snel gevonden hebt Rosa, want het zat bij mij al in m'n hoofd, alleen nog niet "in beeld". Hopelijk geniet Poof er van!
Enne.. wat zou ze op dat papier getypt hebben ?
- Misschien kun je dat ook nog ergens vinden ?Lachend
Jopie Meerman

26 December 2011 om 12:47

Het is geen kaartje, wat een rare tekst. Je kunt er van alles over zeggen, ik doe het niet, ik gooi zulke kaartjes direct weg.

Die Poof, vrouwtje moet typen, dat vind ik fijn, ik denk dat het na nieuwjaar gewoon doorgaat, dat ze dat fijn vindt bedoel ik, eigenwijzerik..

En dan die vraag, wat voor jaar het was, gewoon een jaar, maar dat kun je niet kiezen natuurlijk. In je leven gebeurt zoveel naars, zoveel goeds, zoveel verdrietigs,..je moet lachen, maakt je boos. Ja zo'n jaar..maar dat past niet in de enquete, ik zou dus niet mee doen.

 

 

buitenkans

26 December 2011 om 14:10

Misschien Rosa hebben ze nog wel een oude aardappelkist staan voor de schrijfster van die tekst.lach erom.

groetje,Chris.

chris 112

26 December 2011 om 14:17

Vaak zijn het groepjes jongens,die al wat vuurwerk afsteken. Gewoon uit een soort verveelde lol. Meestal is het spul in Belgie gekocht. Hier begint het gedonder  na de herfstvakantie. Dan zijn er inkopen gedaan. Ook op school is er een levendige handel in illegaal en vroegtijdig vuurwerk. En bange huisdieren of mensen.daar denken ze niet aan. Ik heb ik het verleden een paar keer met een paar jongens gepraat. Vandaar de informatie. Groeten Izerina
izerinalin

26 December 2011 om 15:51

Je moed maar denken die tekst op dat kaartje zegt veel van haar maar helemaal niets over jou..fijne dagen jean
Sirikit

27 December 2011 om 02:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.