blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

voorschotje

1 reactie

daarnet heb ik een voorschotje op de kerst genomen. twee gevulde eieren en een salamiroosje met roomkaas. mijn rekening bij de super was vrij hoog vanmorgen. dat kwam niet door die paar snoeperijtjes, maar omdat al mijn was- en schoonmaakmiddelen op waren. daarvan koop ik alleen de (duurdere) merkartikelen, omdat de huismerken een slechtere kwaliteit hebben.

mijn kerstmenu is nu rond. kerstavond een aperitiefbordje met 3 verschillende hapjes, 1e kerst wildgoulash met appel en cranberries en 2e kerst mijn oude vertrouwde zuurkoolstamppot. niks overdadig, niks sober, gewoon een klein beetje feestelijk voor mezelf. 

gisteren had ik nog een meningsverschil met dochter over het eten met oud en nieuw. we hebben bij een delicatessenzaak een koude schotel besteld, maar daar zitten geen salades bij. ik had haar daarom gevraagd aardappelsalade te maken volgens mijn recept. toen ik vroeg of ik voor wat afbakbrood, ciabatta of zo, zou zorgen keek ze me verontwaardigd aan. "mama, of we eten een salade er bij of weten brood, allebei hoort niet, dat weet je toch wel?" ze is helemaal vergeten dat ik tot 8 jaar geleden voor duizenden mensen koude schotels en buffetten heb verzorgd en altijd met salades en met stokbrood. grappig.

ze is ook al weken bezig met een alcoholvrij alternatief voor champagne. omdat ik niks met suiker er in mag drinken en ook niet tegen zoetstoffen kan, blijft er weinig over. de alcoholvrije mojito's vorig jaar waren geen succes, de meeste benodigde ingrediënten waren niet te krijgen en dus werd het spa met rumessence, niet te zupen. ik heb nu gezegd dat ik een alcoholvrije jupiler net zo feestelijk vind en ik vind het ook lekker. zo kan ze toch een beetje voor me zorgen, want jupiler n.a. is alleen verkrijgbaar in de super in de plaats waar ze werkt.

vanmorgen zag ik met tranen in mijn ogen hoe poof bij de achterdeur op mijn begeleidster, die niet zou komen, zat te wachten. ze weet wanneer het donderdag is, omdat ik dan gewassen en aangekleed zit te wachten. andere dagen wacht ik in mijn nachtpon op de thuiszorg.

gisteren kreeg ik weer een kadootje, een heel leuk mailtje van een lezeres. heel erg bedankt, het deed me goed!

1 reactie

Natuurlijk wel met brood én salades. Ja hoor..

Lekker eten heb jij..ik doe niks extra's. Johnny eet maar beperkte dingen. De kinderen komen om de koffie, en ik heb soesjestaart.

Inderdaad, Poof die zat te wachten, het maakte je verdrietig. Ik dacht wel, wat heeft Rosa een geweldige Poof, sommigen hebben een iemand in huis, die minder attent is. Poof is lief en bijzonder.

buitenkans

22 December 2011 om 16:29

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.