blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

gymnastiek

2 reacties

sinds een paar dagen heb ik een personal trainer. haar naam is poof. tot nu toe traint poof alleen nog maar mijn rechterbeen. als het zo doorgaat heb ik binnenkort dat verlamde linkerbeen niet meer nodig en kan ik overal naar toe hinkelen, haha.

poof haar mand, zo'n zacht model van schuimrubber ligt onder mijn bureau. poof kruipt daarin als ze bang is. maar poof is ook nieuwsgierig en probeert het mandje steeds onder mijn stoel te schuiven. dan schuif ik het met mijn rechtervoet terug. ook houd ik met die voet het mandje tegen als poof er in wil stappen en vergeten is dat ze dan niet op de rand moet gaan staan. op het moment is het rustig, ze ligt in haar mand en ik type. 

ik ben bang dat mijn straat het dit jaar zonder kerstverlichting zal moeten doen. de lampjes, die ook gebruikt worden bij de visserijfeesten, hangen nog niet. er is een buurman verhuisd, die een en ander altijd regelde en zo zie je dat zulke initiatieven staan of vallen met de inzet van 1 persoon. de straatbbq 's zomers is er ook niet meer, een van de buurvrouwen, die daar veel werk voor verzette, verhuisde. jammer.

gisteravond kreeg ik nog een enorm kado. dochter zei dat ze enorm trots op me was dat ik doorgezet heb en mijn poot stijfgehouden i.v.m. de begeleiding. ik was daar erg blij mee. de grote zorgorganisatie zal toch eieren voor hun geld moeten kiezen, want steeds meer mensen zullen niet meer pikken dat hun leven geregeld wordt door hen. ze willen dat mensen alleen tijdens kantooruren beperkingen  hebben, zijn niet soepel. de kleinere organisaties zijn dat wel. het helpt niet dat de grote blijft beweren dat de kleintjes geen goede zorg leveren, ze zullen zelf moeten veranderen en dat zal pijn doen. in de revalidatie heb ik het meeste gehad aan de goede raad van mijn ergotherapeut: onthoudt goed dat jij de kapitein bent op je eigen schip. en ik heb het goed onthouden Smile

2 reacties

en zo is het kapitein op je eigen schip....hulde voor je doordouwen.
Onbekend

18 December 2011 om 13:11

Doordouwer...een echte Zeeuw. En Poof douwen natuurlijk. Je bent en wordt sterk. Ik snap jouw dochter wel. Ik ben het met haar eens.
buitenkans

18 December 2011 om 16:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.