blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

papier is geduldig

4 reacties

op vele vragen heb ik antwoorden. maar een eenvoudige niet-huisvrouw zoals ik wordt niet serieus genomen. b.v. de kosten van de zorg, die maar blijven stijgen. ik weet waarom, niet door de vergrijzing, maar door onzinnige gedachtenkronkels van politici, die meer geld kosten dan dat ze opleveren.

nu wil men iedereen jaarlijks een overzicht gaan sturen van wat ze dat jaar aan zorg hebben gekost. dit om mensen er van bewust te maken hoe duur ze zijn. en dan? zal ik daardoor minder verlamd raken? graag! nee, er worden gewoon weer extra baantjes gecreëerd voor ambtenaren, die dat allemaal moeten gaan bijhouden. ook moet de extra post betaald worden. de chronisch zieken en gehandicapten gooien het overzicht bij het oud papier. daar verdient de plaatselijke korfbalvereniging nog een paar extra dubbeltjes mee.

de eigen bijdrage aan de zorgkosten was oorspronkelijk al bedoeld om mensen er bewust van te maken hoe duur de zorg is. tjongejongejonge, wat ben ik toch bewust Smile ik ben me er van bewust hoe wereldvreemd de landelijke politiek is. alleen kijken naar de kosten en niet naar de opbrengst. zonder mijn lotgenoten en mij zou de werkloosheid enorm stijgen. werkloze medici, die op onze kosten vele jaren gestudeerd hebben, moesten dan aankloppen bij de sociale dienst. ziekenhuis- en thuiszorgpersoneel zouden aan hetzelfde loket staan. apotheken moesten sluiten evenals de farmaceutische industrie.

en de brave grijsaards, die heel hun werkend leven premies voor de awbz en ziektenkostenverzekering hebben betaald? verlos hen nu eindelijk eens van het schuldgevoel dat ze zo duur zijn  in plaats  van dat steeds maar te vergroten door duur betaalde kamerleden. oeps, die kosten natuurlijk niks.

een nieuwe week, nieuwe barricaden.

4 reacties

Ik zit volmondig te knikken. Groeten Izerina
izerinalin

07 November 2011 om 12:06

O wat ben je goed Rosa, ik lees het voor aan mijn man die ook met de WMO te maken heeft.Hij zit achter zijn computer, ik achter die van mij,tegenover elkaar.Op de barricaden blijven.

Schandalig vinden wij het,al dat onnodige gedoe, krijgen wij ook post denk ik hoeveel Mariska kost per jaar. Zal je dit eens zeggen altijd te weinig zorg (belangrijkste) maar ook de hyiene is een belangrijk punt, vaatwas,kleding e.d.

wijari

07 November 2011 om 13:21

Knikken..ja. Vanmorgen las ik een idee van de VVD, als je niet op de afspraak komt, dan 75% van de kosten betalen. Ik vind dat een goed idee....maar...de mensen die een afspraak niet afmelden, zijn vaak de mensen die zich niet bewust zijn van kosten, en de mensen die het niet kunnen betalen. Administratie..incassokosten...zijn we weer bij jouw verhaal. het is moeilijke materie.

De eigen bijdrage was inderdaad een bewustmaken-instrument....Nu wordt het gebruikt om tekorten te dekken.  Johnny moet de 17e naar Gent, een hele dure scan laten maken, hij moet de 15e zijn afspraak telefonisch bevestigen...anders gaat het niet door.

Ik schreef het al eerder, we moeten terug naar bijdragen naar draagkracht, het solidariteitsbeginsel....zal niet lukken, met dit kabinet.

Jij schreef een mooie blog, heel mooi, laat weer eens zien, hoe helder je kunt denken. Pluim!!!

 

 

buitenkans

07 November 2011 om 13:42

O Rosa, wat schrijf je toch veel waars in je blogjes.
Eigenlijk moet Zeelandnet je maar als columnist aannemen en daar geld voor geven...
Dan gebeurt er tenminste iets zinnigs,

 

Jopie Meerman

07 November 2011 om 16:33

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.