blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

spoken

7 reacties

het is de week van de spoken. gisteravond begon mijn printer opeens alles uit te printen wat ik via twitter las. niet zo leuk, want de inkt is bijna op en ik kan er pas volgende week nieuwe kopen. ben nu een uitgebreide virusscan aan het doen, hoewel mijn virusscanner gisteren via het wekelijkse rapport liet weten dat er geen beestjes zijn ontdekt.

vanmorgen vroeg ging de telefoon. de buurvrouw klaagde dat ze al een paar dagen last heeft van het harde geluid van mijn t.v. met 1 druk op de knop was dat euvel verholpen, toch blijf ik zitten met een naar gevoel. deze huizen zijn heel gehorig, ik kan de buurvrouw, die een harde stem heeft, bijna woordelijk verstaan. ik vind het naar dat ik overlast veroorzaak, daar zit ik mee. ik heb niet de indruk dat ik doof aan het worden ben, maar wie weet is het wel zo.

gisteren heeft de c.v. een onderhoudsbeurt gehad. in de bijkeuken ligt alles nu schots en scheef door elkaar. de monteur is natuurlijk niet gewend dingen terug te zetten, dat doen de bewoners altijd zelf. dinsdag krijg ik weer huishoudelijke hulp, dus tot dan moet het maar schots en scheef blijven liggen.

de huisschilders zijn ook bezig in de buurt. ik vind november een rare tijd om dat onderhoud te doen. het is nog wel heel goed weer, maar het kan ieder moment omslaan.

ik las in de krant dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind om het al op jonge leeftijd voor te lezen. dan heb ik het per ongeluk goed gedaan Smile ben begonnen met jip en janneke toen ze peutertje was en daarna heb ik het volledige werk van daan zonderland voorgelezen. de serie over jeroen en de avonturen van professor zegellak. ook de hond vond het heel leuk dat voorgelees. die ging soms al extra vroeg naar boven om klaar te gaan zitten.

mijn verzameling (oude) kinderboeken staat nog steeds in de garage bij ex. ik denk dat ik ze maar aan dochter ga schenken, vele verhuisdozen vol.

7 reacties

Is jouw tv-volume ook genummerd? Dan kun je zien of je de tv de laatste tijd harder gezet hebt. het kan ook per ongeluk gegaan zijn. groeten Izerina
izerinalin

05 November 2011 om 11:48

Vandaar dat je dochter zo fantastisch is....!

Zeg, heb je de buurvrouw dat ook gezegd, van haar stem. En de tv hoeft toch niet uit. Houd er rekening mee dat ze mischien iets zoekt om te mekkeren, kan ook he, dat ze het niet naar haar zin heeft. Dat jou tv gewoon op hetzelfde geluid staat, maar dat zei een erger bui heeft. Ik bedoel dat ik het zonde vind dat jij nu gewoon je tv uitzet, hij staat niet voor niets aan toch?  

C. Jansens

05 November 2011 om 12:18

Weet je dat ik af en toe de programma's ondertitel via teletekst 888. Dan hoef ik de tv. nog niet hard te zetten, want ik ben aan het inleveren met mijn gehoor. Dus binnenkort moet ik toch aan een apparaat.. Ik neem aan dat het bij jou nog niet zo is, maar dat de tv. gewoon kuren vertoonde. Net als je printer. Griezelig hoorKus
Niet alle zenders worden ondertiteld, maar Belgie bijv. ook en daar kijk ik graag naar.

Kinderen voorlezen, heerlijk. Gelukkig wordt bij ons de traditie voortgezet. Dus de boeken kunnen bewaard blijven.
Goed weekend Rosa!

Jopie Meerman

05 November 2011 om 12:21

Zou Quin niet een beetje gelijk hebben wat jouw buurvrouw betreft? Lijkt me stug dat jij ineens de TV harder hebt gezet.

Groetjes  Piet

delientjes

05 November 2011 om 12:53

hoi hoi.Goed idee om de jeugdboeken aan je dochter te geven.
Je maakt haar erg blij denk ik, kan ze heerlijk herrinneringen ophalen van toen jij voorlas.
Bij ons is de buurvrouw haar bed aan het verhuizen en linnenkast aan onze bijkeuken muur gezet.
Tv hoord ze nooit zeg ze, maar ons lopen en praten in de keuken, wij moeten van haar ook om tien uur naar bed, pech heeft ze want wij gaan later.
Wij hebben onze hoorapparaten niet aan, aad heeft zijn redenen, daarom als wij samen zijn heb ik ze ook niet aan. Ik let op de tv maar ze zeg altijd die hoor ik niet.Ik let op het streepje van de vollume... die na tien uur er niet boven mag komen.
Na onze gesprekken hebben wij afgesproken dat de buurvrouw aangeeft als ze hinder van ons heeft,kan ze het niet mondeling dan heeft ze beloofd een briefje in de bus te doen,
ik ga dan met haar in gesprek.Maar al twee maanden geen reactie gehad.
Maar wij zijn nog wel een beetje panisch af en toe.....zou de buurvrouw....enz enz.
Een keer heb ik een briefje gedaan, en ze paste zich gelijk aan.( dat was warm eten buiten op gras gooien en de poezen eten zich de scompes om de andere voor te zijn
dus thuis spugen....niet zo leuk....
Tot tien uur mag jij gewoon geluid maken, na tien uur normale geluiden, anders ook van haar stem vertellen dat je alles hoord.
Niet worden zoals ikke.....zenuwachtig van de buurvrouw worden.
-
Fijne zondag met een lieve groet.

 

antje1

05 November 2011 om 13:17

Murphy is op bezoek..laat Poof hem eens verjagen. Printer, PC..soms leiden ze een eigen leven..iets doen wat niet jouw idee was.

De buurvrouw ook, misschien was jij gewend geraakt aan het geluid. Dat kan namelijk. Je zet hem toch nog wel aan zeker,  ja natuurlijk wel.

Schots en scheef is niet erg, als je er maar niet over valt of zo...verder gewoon dag tegen zeggen en lekker laten staan. Ik zeg wel eens, goh sta je daar nog...

Heerlijk, dat jij die boeken nog hebt..wat zal ze er uiteindelijk blij mee zijn. Ik weet het zeker.

Dag hoor...

 

 

buitenkans

05 November 2011 om 13:42

die jjeugdboeken....ikheb ze ook allemaal nog...en die gaan echt niet weg! Ik heb zelfs het popje waarmee ik vroeger in slaap viel nog...
gimoli

06 November 2011 om 11:05

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.