blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

peekluts

5 reacties

de traiteur bezorgde daarnet verse peekluts (hutspot). toch gek dat de smaak van een mens verandert naarmate wat er in het leven gebeurt. tot mijn 20e kon je mij de deur uitjagen met dat gerecht, ik vond het afschuwelijk. toen ik op mijn werk bleef mee eten, ontdekte ik dat het met wat jus best te eten viel. en nu eet ik het zonder jus en verheug me er op.

ik eet het hele jaar door  stamppotten. niet dat ik dat zo lekker vind, maar er is veel keus in de super en voor een eenhandige lepelt (eigenlijk vorkt) het gemakkelijk naar binnen.ik had voor vandaag ook zalmfilet of zeewolf met toebehoren kunnen bestellen, maar peekluts was goedkoper. in februari heb ik de grafrechten bij de gemeente afbetaald en dan zit ik hopelijk weer wat ruimer bij kas. alhoewel dat niet direct zal zijn, want de financiële zorgwolken hangen al boven mijn hoofd.

misschien dat ik maar 2 x per week de traiteur ga laten komen en een extra stamppotje bij de super koop. we zien wel waar het schip strandt.

bij de zegeningen, die ik gisteren telde, vergat ik mijn dochter te vermelden. hierbij dan, fantastisch mens, dat ze is.

 

5 reacties

Lief is een liefhebber van die magnetron stamppotten. Hier is het op maandagavond, wegens druk, druk, druk... vaak magnetron-dag. Lief kiest dan altijd een stamppotje. Alleen maandag viel dat tegen. Prikt ie in een gehaktballetje, stuitert dat van zijn bord en zo de keuken door. Dat zei al genoeg over de kwaliteit... Nee. vanaf nu worden de stamppotjes met gehaktballen gemeden. ..
annemie

04 November 2011 om 13:38

Heerlijk, stamppot! Ik zou het fijn voor je vinden dat je budget behoudt om te kunnen eten wat je wilt. Niet dat er iets mis is met stamppot he, maar de vrijheid om andere dingetjes van eten te kunnen betalen is toch wel fijn.

Geniet van jouw fantastische dochter! 

C. Jansens

04 November 2011 om 15:02

Ik was ( ben) bang dat je het bewuste blogje voor mij had verwijderd, Niet doen hoor, schrijven over je zorgen, dat is goed, van je af schrijven.

Je dochter, ja die moet je maar wat sparen. Kinderen zijn snel bezorgd....

In je schoen: Johnny wordt beter, ik kom mijn schoen bij jou zetten, en die van Johnny ook. Goed plekje.

Je bent wel lief...maar ik wist dat al.

 

buitenkans

04 November 2011 om 15:19

Ha Rosa, ja een dochter is heel belangrijk in je leven,de onze ook.Zalm heerlijk, vis is ook gezond.Hutspot vinden wij ook lekker met rookworst, al mag mijn echtgenoot geen vette worst meer, maar soms mag dat van mij.Knipoog
wijari

04 November 2011 om 16:15

Heerlijk, hutspot! roep ik altijd. Helaas, dat is niet altijd zo geweest. Vroeger aten wij hem bij onze opoe en daar was hij zo dun, dat je hem met een lepel moest opslobberen.
Tuinfluiter

04 November 2011 om 18:16

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.