blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

wat wil je later worden?

3 reacties

vaak denk ik nog aan de woorden van de maatschappelijk werker, die me hielp bij het verwerken van het verlies van mijn vorige leven. "je hoeft niks meer te worden, je bent". als kind wist ik niet echt wat ik wilde worden, wel wat ik niet wilde worden. secretaresse b.v. of gemeenteraadslid. ik ben het allemaal geworden. zelfs zakenvrouw. en toch vind ik die reclame voor een bepaald soort koekjes niet kloppen. er wordt aan kinderen gevraagd wat ze willen worden, de jongetjes zeggen brandweerman en piloot, een van de meisjes roept "zakenvrouw".

er mag veel veranderd zijn in de maatschappij, maar bij mijn weten willen kleine meisjes nog altijd prinses worden of popster. maar zakenvrouw? ik denk dat er weinig meisjes aan hun moeder om die koekjes zullen vragen.

er zijn meer domme reclames. zoals voor kip jambalaya. "echt amerikaans" wordt er geroepen, waarna wat cowboys ten tonele worden gevoerd begeleid door country en western muziek. jambalaya is een cajun gerecht uit het zuiden van de v.s., louisiana. maar het grote publiek kent geen cajun muziek, dus vervalst men het geheel gewoon een beetje. daarom dit clipje van clifton chenier. eigenlijk is het geen cajun maar zydeco, maar ik wil het niet te ingewikkeld maken.

 

3 reacties

Ik wilde van kleuter af aan "juf"worden. Indoctrinatie maakte dat één jaar tot zendeling. En inderdaad,ik werd juf. IK zou weer voor het onderwijs kiezen,als ik nu jong was. Groeten Izerina
izerinalin

31 October 2011 om 13:04

Ik werd hulp in een boekenwinkel. Het werd een kantoor en later een coachende baan.

Die boekenwinkel, ik zou er zelf een beginnen, als ik het over deed, mooi papier verkopen. Ik ben wel blij dat het allemaal niet over hoeft..

buitenkans

31 October 2011 om 13:25

Ik wilde juffrouw worden...en later (momenteel) wil ik alleen maar nog gelukkiger worden. Maar dat kan haast niet want ik ben al zo gelukkig....Knipoog
gimoli

31 October 2011 om 22:45

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.