blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

verteld

3 reacties

na het c.v.a kreeg ik een psychologische test om te kijken of er ook schade was aan mijn cognitieve vermorgens, d.w.z. vermogens om te onthouden en te leren en het geleerde in de praktijk te brengen. sorry voor het moeilijk woord. ik scoorde 100% bij alle testen en de assistente, die de test afnam, had nog nooit zoiets meegemaakt na een beroerte. dat ik de tests zo goed aflegde komt denk ik ook, omdat ik dol ben op  tests, dat zijn voor mij spelletjes.

heel lang heb ik gedacht dat ik zelfs beter kon rekenen dan daarvoor, maar dat blijkt niet waar. deze week heeft de traiteur vakantie en dat betekent dat ik extra magnetronmaaltijden van de super moet kopen. en hoe ik het ook keer of draai ik kan maar niet uitrekenen hoeveel maaltijden dat zijn. vorige week had ik er twee teveel en nu dacht ik dat ik er 1 te weinig had. ik had de maandag meegerekend, maar dan levert de traiteur weer, dus heb ik precies genoeg. die supermarktmaaltijden zijn trouwens best lekker en ook gezond als je een beetje uitkijkt. voor vanavond heb ik pastasalade met verschillende soorten sla en lekkere quinn-dingetjes.

ook bij de overgang naar wintertijd heb ik me weer vreselijk verteld. vannacht lang wakker gelegen. mijn wekker stond al op wintertijd en om 3 uur zag ik het op teletekst 2 uur worden. een uur extra betekent dat ik een uur langer moet wachten voor ik kan eten. dat had ik me niet gerealiseerd en heb dus al mijn eerste hypo gekregen. ik moet op vaste tijden eten, anders gaat het mis en een uur wachten is voor mij te lang. omschakelen met kwartiertjes werkt niet, omdat ik me dan toch weer vertel. dus een paar weken wachten tot ik het weer gewend ben. 

vanmorgen was de gezinszorgster mooi op tijd, een andere dan vrijdag dat wel. ik kon dus op tijd om brood. dacht ik. maar toen ik om 12 uur thuiskwam, was het eigenlijk 1 uur en daar ging ik bijna. nou, genoeg verteld over het vertellen. prettige zondag verder.

3 reacties

Jij bent een leuk mens en Nederlands is een leuke taal...
Jopie Meerman

30 October 2011 om 13:22

Het is een onding, die wintertijd. Volgens mij heeft het ook geen nut meer, het is achterhaald.

Die maaltijden zijn best wel lekker, en ja ook gezond. Er zitten zelfs geen E-stoffen in en dergelijke. En voldoende groente.

Jopie zegt het ook al, dat je een leuk mens bent, op den duur moet je het geloven..toch?

buitenkans

30 October 2011 om 14:13

Daar heb ik nooit bij stilgestaan.Tijdsverschil en medicijnen. Er zullen wel meer mensen misschien met kwartiertjes wintertijd-slikker of spuiter worden. groeten Izerina
izerinalin

30 October 2011 om 14:38

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.