blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

verkeerde been

5 reacties

de reacties lezend op mijn blog van gisteren kwam ik er achter, dat ik een heleboel mensen op het verkeerde been heb gezet. niet de gemeente heeft me hulp ontzegd, maar de thuiszorginstelling, die door de gemeente wordt betaald om mij zorg te verlenen.

het gedonder of is het gelazer, ben niet zo goed in scheldwoorden Smile, is begonnen toen de w.m.o. werd ingevoerd. de thuiszorginstelling sleepte een contract met de gemeente in de wacht door een te lage prijs te bedingen. dus proberen ze nu minder uren zorg te geven dan afgesproken en er op die manier nog iets aan te verdienen. ze hebben dan n.l. minder mensen nodig om het werk te doen.

een rare manier van zaken doen, toen ik nog caterde en een prijs afsprak voor een buffet voor 20 personen zei ik bij levering toch ook niet dat ik maar voor 16 personen had gemaakt, omdat ik een te lage prijs had afgesproken? 

zelf heb ik de indruk dat er niemand klaagt over hun handelwijze bij degene, die het moet betalen, n.l. de gemeente. zo weet de gemeente niet hoe deze zorginstelling met de inwoners omspringt. daarom ga ik bij de gemeente klagen, niet over hen, maar over de thuiszorginstelling.

tegenwoordig ben ik niet ontevreden over hoe de gemeente indicaties stelt. er is een aantal w.m.o.ambtenaren, die persoonlijk bij de mensen thuis gaat kijken, hoeveel en welke hulp er nodig is. op die manier heb ik recht op 7 uur huishoudelijke hulp per week gekregen, terwijl voor een huis als het mijne maar 4 uur geldt. maar het is zoals een staatssecretaris zei, ik heb recht op hulp maar dat wil niet zeggen, dat ik het ook krijg.

het nadeel van dit systeem is wel dat als de desbetreffende ambtenaar je niet ligt, je niet krijgt wat je wilt. zo heb ik in mijn vorige woonplaats een lange strijd gevoerd om een rolstoel te krijgen, die ik met mijn voet kan besturen.het mens had mij een paar stappen zien zetten en was er van overtuigd, dat ik wel rond kon lopen in de super. ook kreeg ik geen scootmobiel, wat volgens mij gewoon pesten was. ze stelde steeds nieuwe voorwaarden en als ik er aan voldaan had, kwam ze weer met wat anders. achteraf gezien was een scootmobiel helemaal niet geschikt voor mij en had zij aan moeten geven dat een electrische rolstoel beter was. 

maar dat is verleden tijd en niet vergeven, maar wel bijna vergeten.

tot slot nog even over de poëziebundel, waar ik het een poos geleden over had. het zijn geen gedichten, maar poëzie in genummerde hoofdstukken. dat is 1 reden waarom ik er niks van in mijn blog kan zetten. de andere is dat ik niks kan publiceren zonder de naam van de dichter er bij te zetten en dan komt mijn anonimiteit in gevaar. maar een paar mensen kennen mijn echte naam en dat wil ik graag zo houden.

zo en nu snel een liter koffie naar binnen gieten, de nacht was n.l. weer bijna slapeloos.

5 reacties

Is er geen instantie voor misstanden in de thuiszorg? Die je een kopie van je brief kunt sturen? Misschien het ministerie? het staat zo chique onder aan een brief"kopie naar..."en dan een risje zogenaamd belangrijk spul. Groeten Izerina
izerinalin

26 October 2011 om 11:49

Zeker je klachten neerleggen bij de gemeente want daar valt de WMO onder, mijn man zit in de WMO raad op dit ex eiland, wij ergeren ons ook scheel.Mijn man zegt b.v. tegen mensen die met de WMO te maken krijgen kom a.u.b. met je klachten,anders denken wij dat het goed gaat.Maar wij weten wel beter.Ik weet niet of Rosa onder Terneuzen valt want daar was het zo goed geregeld werd er gezegdFronsen

wijari

26 October 2011 om 13:43

Goed lezen is moeilijk. 

Weer niet geslapen...lief toch...

Dat is niet goed hoor. Heb je al gebeld...ik denk dat je daarover piekert...ach ik denk zoveel..jij zult het wel weten...sterkte. 

buitenkans

26 October 2011 om 13:43

Wat een ellende met dat vuurwerk zeg.. Arme Poof arme jij. Bij het CDA kan de C er wel af. Hoe zit het trouwens Met die twee dissidenten.., ook aangepast zeker.
buitenkans

26 October 2011 om 14:26

ik heb het ook niet helemaal goed gelezen gisteren, liep me meteen al mede boos te maken....en dan kun je niet meer helder denken he...Hopelijk kun je komende nacht weer een paar uurtjes (niet meteen overdrijven he Knipoog) slapen.
gimoli

26 October 2011 om 19:22

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.