blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

record

6 reacties

vannacht heb ik een record gevestigd, de hele nacht geen minuut geslapen. tegen zessen zag het er even naar uit dat ik wegdommelde, maar toen begon het te regenen. poof kan dan toch niet rustig blijven liggen en trippelt wat door de slaapkamer. dat maakt net genoeg geluid om me wakker te houden.

de reden van de slapeloze nacht is duidelijk. de adrenaline giert door mijn lijf en omdat ik niet veel kan bewegen, blijft die aktief. ik heb het verhaal voor de gemeente nu bijna klaar, morgen ga ik bellen, want vandaag ben ik te duf. ik vraag me af of de gemeente wel weet hoe er met ons gesold wordt door die stichting. eerst had ik 4 uur hulp per dagdeel, dat is teruggeschroefd naar 3 1/2. dat betekent niet dat ik met minder hulp toe kan, maar wel dat de thuiszorg harder moet werken. nou ja, op het moment zit ik te wachten op een thuiszorg die een uurtje boodschappen met me gaat doen.

het is eigenlijk  onvoorstelbaar hoeveel kleine dingen er nu blijven liggen. ik vraag aan iedereen, die binnenstapt een van die dingen te doen. b.v. de afvalemmer in de keuken legen en er een nieuwe zak in te doen, een nieuwe closetrol hangen, een pot jam opendraaien. zo'n week maakt je weer bewust hoeveel hulp je eigenlijk nodig hebt.

vannacht zag ik een documentaire over curacao en een opstand, die daar was in 1969. nooit geweten. ik ga daar straks eens wat over opzoeken.

nu een banaan eten tegen een dreigende hypo onder het boodschappen doen en de rest van de dag uit hangen.

6 reacties

Schrijven Rosa en de brief bewaren, als bewijs.Het is knudde in de zorg, ga hier geen lijstje opnoemen wat er aan schort,ook b.v.het schoonhouden van de badkamer en het toilet door de huishoudelijk hulp bij M.

Als M.ziek word weet ik waar het aan ligt hyciene.

wijari

25 October 2011 om 12:02

Ja zo zie je maar, hoe hard het nodig is die hulp, en wat een waanzin om vakantie te nemen zonder vervanging.

Wat een ramp dat niet-slapen...de hele nacht denk je..en morgen dan, dan ben ik weer een wrak..zonde van je...zou je je druk maken over wat er u speelt in de zorg bij jou, van de week bedoel ik.

Dag lief, ik hoop dat je de dag een beetje redelijk doorkomt..

 

buitenkans

25 October 2011 om 12:28

En bij de gmeente hebben ze helemaal niet door,wat je psychische impact van hun maatregelen kunnen zijn. Groeten Izerina
izerinalin

25 October 2011 om 13:29

Misschien kun je aan de gemeente ook eens je link naar je weblog doorgeven? Dat ze daar zien, hoeveel jij nog zelf probeert, doet... hoe weinig je eigenlijk vraagt. Dat ze eens de dagelijkse beslommeringen lezen. De , voor ons, kleine dingen, waar je tegen aan loopt (rijdt) maar die voor jou zo'n grote impact hebben. Dat hun ogen misschien eens open gaan. Gehandicapt word je genoemd... ik vraag me af wie hier de gehandicapte is. Want zij missen veel meer dan het loopvermogen en het volledige gebruik van hun handen. Zij missen inlevingsvermogen en het vermogen om logisch na te denken. Dat is volgens mij nog een veel grotere handicap (bah... ik verfoei dat woord eigenlijk) dan wat jij hebt. (of in dit geval niet hebt...)Sorry... Ben boos. Niet op jou, dus... maar op al die meneren en mevrouwen die denken alles zo goed te weten....
annemie

25 October 2011 om 18:15

Ik voel me machteloos als ik je logjes lees rosa, al weet ik dat je absoluut niet zielig bent. Het is dat ik niet bij je in de buurt woon, anders was ik graag even bij je langsgekomen om een handje toe te steken. Ik wil je sterkte wensen met je vechten tegen de gemeente en hoop zo dat ze daar inzien wat ze aanrichten....
gimoli

25 October 2011 om 19:34

Hoi rosa....jammer van die slapeloze nacht.
Maar ik weet het is belangrijk dat alles goed in je hoofd zit.
dan op papier zet, voordat je gaat bellen.
Rustig zijn zodat je goed uit je woorden kan komen, het lukt je zeker.
Jammer dat dit moet gebeuren.
-
iemand die in een rolstoel zit, met uitval van ledematen, een week geen hulp geven....
te gek voor woorden en bijna niet te geloven.
Sterkte en wijsheid met wat je wil..... liefs antje ....ik denk aan je......

 

antje1

26 October 2011 om 00:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.