blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

verlenging

8 reacties

deze week las ik een blogje van iemand, die met weinig geld leuk probeert te leven. ze schreef over culinaire hoogstandjes op feestjes en dat het ook eenvoudiger, goedkoper kan. ik vind het jammer dat ik mijn kookschriftje kwijt ben, want daarin stonden zelfbedachte recepten, hoe je b.v. met weinig vis, kaas of kip heerlijke dingen kan maken. gerechten, die er duur uitzien, maar dat niet zijn.

je kunt een pond of een kilo kaas in blokjes snijden, maar je kunt ook met 250 gram kaas een kaasterrine maken b.v. vanmorgen zat ik er over na te denken hoe mijn talent voor het verlengen van voedsel is ontstaan. juist, uit armoe. eten werd vroeger niet weggegooid. een rest gekookte aardappelen, werd de volgende dag gebakken opgediend. als er niet genoeg aardappelen over waren, werden ze verlengd. er werd puree van gemaakt of tot grote vreugde van het gezin aardappelkoekjes van gemaakt, met wat bloem en wat ui en een ei had heel het gezin weer te eten.

bij ons thuis werden er nooit chips of borrelnootjes gegeten. als je iets wilde snacken was daar het restje aardappelen. restje groente, blikje vis en zo ontstond een van mijn recepten voor een salade. feest was het met restjes aardappelen, rode bietjes, een appel en zure haring. of een tortilla, daar kon geen borrelnootje tegenop.

vanmorgen met de wijkgezinsverzorgster gehad over het geen huishoudelijke hulp krijgen deze week. mijn huis en mijn bed ligt vol zand. zul je net zien, dat vorige week mijn tuin gesnoeid is en het mooi weer is. poof speelt de hele dag buiten en loopt zand en blaadjes naar binnen. ik heb jammer genoeg de brief van de zorginstelling weggegooid, waarin ze schrijven dat er bij vakanties geen vervanging meer kan zijn, omdat ze moeten bezuinigen van de gemeente. wat me dwars zit is dat de gemeente zelf de indicaties stelt. ik heb recht op 7 uur huishoudelijke hulp per week. als de gemeente daar niet voor wil betalen, waarom geven ze dan die indicatie? ik heb het idee dat het verhaal van de zorginstelling aan alle kanten niet klopt. zo kreeg ik ook geen vervanging voor awbz-hulp deze zomer en dat wordt helemaal niet bekostigd door de gemeente. feit blijft dat je als zorgvrager machteloos bent en overgeleverd aan instellingen, die winst willen maken ten koste van hun klanten.

ik laat het niet over mijn kant gaan, dat zijn jullie ook niet van mij gewend Smile weet alleen nog niet of ik de desbetreffende ambtenaar ga bellen of het bevriende gemeenteraadslid.

8 reacties

Beiden, denk ik.
Groeten !
Jopie Meerman

24 October 2011 om 11:02

Ja zeg..allebei ..netwerken..geeft meer kracht aan de kwestie...Ik denk namelijk dat De Gemeente, indien hulp niet meer mogelijk was, jou dat had laten weten, zo werkt dat daar nu enenmale. 

Bij mij thuis, was een boterham de snack van vandaag. Die mocht je eten hoeveel en wanneer je maar wilde. Als ze thuis kwamen van sporten, een boterham. Ik gooi nog niet graag iets weg..ja als je de bodem van je portemonnee hebt gekend, soms zelf niet gegeten..dan vergeet je dat nooit.

Als je naar buiten gaat, lekker een warme cape aandoen. De wind is koud vrouwtje Rosa...

 

buitenkans

24 October 2011 om 11:46

soms denk ik wel eens jammer dat we geen prinses zijn!!!haha
Onbekend

24 October 2011 om 12:14

Is er binnen de gemeente geen commissie of iets dergelijks die je kan begeleiden met je specifieke vragen naar de gemeentelijke ambtenarij toe?

groetjes  Piet 

delientjes

24 October 2011 om 13:14

piet, bedankt voor het advies, maar waarom een omweg nemen, als je de route kent?
wilgenroosje

24 October 2011 om 13:36

Ik hoop,dat je iets bereikt. Ook voor andere mensen in een vergelijkbare situatie. groeten Izerina
izerinalin

24 October 2011 om 18:28

Roos weet dat je voor je zelf best op kan komen maar het is vervelend dat je steeds alert moet zijn ...heb het zelfde van de zomer gehad kan haast niet lopen handen niet gebruiken alles zeer pijnlijk van de reuma ...moet van de reumatoloog rustig kalm eigenlijk niets doen en dan geen hulp ...heb eerst boos moeten worden voor ik de fut had om een gevecht aan te gaan voelt voor mij altijd nog zo erg als ik om een gunst vraag....ligt beslist ook aan de gemeente we hebben de zelfde Sluis is niet echt hulpvaardig ...maar heb meer hulp gekregen en ook met de vacantie is er een vervanger ...heel veel suces hou het bij...groetjes Jean
Sirikit

25 October 2011 om 00:28

Begrijp ik Roza. Maar in dit soort zaken krijg je vaak pas succes als je zoveel mogelijk druk kunt zetten. Dus alles samen laten lopen bedoelde ik eigenlijk.

groetjes  Piet 

delientjes

25 October 2011 om 12:07

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.