blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

lekker van bresjes oftewel...

5 reacties

... lekker an je smoel. dit zijn 2 uitspraken van de cafeehoudster waar ik een paar dagen terug over blogde. ze was beroemd om haar uitspraken, die hier nog vaak gebruikt worden. gisteren kreeg ik van iemand iets dat van haar geweest is. grappig, want ik heb eigenlijk nog meer dingen, die van haar geweest zijn. die zijn via mijn oma bij mij terecht gekomen.

daarnet een paar bolussen met dik roomboter gegeten en dat was echt lekker van bresjes. gisteren reageerde ik bij quinn dat ik rolmops met mayonaise zo lekker vond. dat heb ik niet zelf uitgevonden, maar dat kun je hier kopen bij de viswinkels op de kaoie. sommige mensen vinden bolussen met roomboter ook raar, maar dat is toch echt iets dat veel mensen doen.

een vriendin van me at toen ze zwanger was graag zure mossels met pindasaus. daar moet ik zelf niet aan denken. wel aan haring met slagroom, ongezoet dat wel. 

ondertussen is het raadsel opgelost waarheen ik ga verhuizen. ik wist dat namelijk zelf niet, maar er hadden al 2 mensen aan me gevraagd wanneer ik ging verhuizen. er wordt rondverteld dat ik ga verhuizen naar de huizen, die onlangs een paar straten verder zijn gebouwd. ik weet nu ook hoe men dit verhaal heeft verzonnen. ik ben namelijk een paar keer door die straat gereden, omdat ik nieuwsgierig was. het mooie van dit dorp is, dat er wel wordt geroddeld, maar niet achter je rug. men vraagt gewoon aan je of het waar is wat ze hebben gehoord. daar worden veel misverstanden mee uit de weg geruimd en zouden meer mensen moeten doen. eigenlijk doet het me goed dat men zo begaan blijkt met mijn wel en wee, omdat ik eigenlijk dacht dat weinig mensen zich daar om bekommerden.

daarnet kreeg ik opeens zin in gebakken mossels. het hadeel van mijn beperkingen is, dat ik dan niet snel even mossels kan gaan halen en moet wachten tot mijn begeleidster er is.  maar de bolussen met boter waren lekker aan mn smoel Smile

5 reacties

Ha, zeggen wudderokier...grappig!

Oh, ik dacht das een "gekkkigheidje" van jou met die mayo maar twordt gewoon verkocht..wist ik nie.

Enne, een bolus met roomboter....m'n schoonvader zou zeggen, alsof er een engeltje op m'n tong piest. 

C. Jansens

04 October 2011 om 12:47

Wij vinden en bolus zonder boter al zo lekker, nu ga ik het toch ook eens proberen met boter.

Fijn dat er zo eerlijk tegen je gesproken word.

Gisteravond belde mij ook iemand van, je bent erg ziek had hij gehoord.Nee hoor gelukkig niet kon ik hem toen vertellen, alleen moet er een bultje weggehaald worden in mijn hals.Toen was hij weer gerustgesteld, komt omdat hij zijn vrouw heeft verloren aan K.

wijari

04 October 2011 om 13:20

Mijn ex schoonzoon, met wie ik altijd nog een leuk contact heb, zei dat altijd, lekker an je smoel...het gaat hier in huis nog altijd mee, ik vind het leuk.

Een bolus met roomboter, ja dat is zowat het lekkerste wat er is. Verrukkelijk.

@ Wat fijn, dat mijn verhaal voor jou herkenbaar is. ik had nu ja eigenlijk geen jeugd, dat wist ik toen niet. het is mijn verhaal(en)..en nu ken jij ook zoiets, dan ben je plotseling niet alleen met je verhaal. Daarom...fijn.

buitenkans

04 October 2011 om 14:09

wudder komen ook van joe kant. Wonen nog maar 8 jr aan deze kant....dus...daarom ken ik dat zinnetje ook

 

C. Jansens

04 October 2011 om 14:30

mooi woord wudder... en een bolus met roomboter, zalig. Kees wil graag in Breskens

wonen, het strand is daar zo mooi. we laten ons inschrijven en zien wel. vorig

jaar waren we in het visserij museum, aan de overkant Vlissingen. alleen

verhuizen , mot er nog niet aan denken.....je krijgt dan van mij iets voor

dierendag,afgesproken?

Onbekend

04 October 2011 om 16:41

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.