blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

vrije dag

2 reacties

vandaag heb ik een thuiszorgvrije dag genomen. ik wilde nu eindelijk wel weer eens uitslapen. de nacht daarvoor was ik pas na 5 uur in slaap gevallen, dus ik wist dat het deze nacht zou lukken met slapen. ik stond om kwart over 9 naast mijn bed en er werd op mijn raam geklopt. de  thuiszorg, die niet goed op haar rooster had gekeken.

het is al meer dan een jaar geleden dat ik thuiszorgvrij had denk ik. minister schipper, die gisteren een lumineus idee opperde om de wijkverpleging weer te laten werken zoals vroeger, zonder administratieve rompslomp, heeft geen idee waar ze het over heeft. of ik heb geen idee, dat kan ook Smile

wat ik wel weet is dat heel mijn leven is afgestemd op wanneer de thuiszorg komt. dat betekent dat ik elke dag om 8 uur op moet staan, soms zelfs om 7 uur en dat ik geen afspraken kan maken voor de ochtenden, want ik moet altijd wachten tot de thuiszorg is geweest. als ik een heel enkele keer, b.v. voor een kerstdiner ergens, vraag of ik vroeger geholpen kan worden, doet men enorm moeilijk, want ze hebben het al zo druk. er wordt dan  verwacht dat ik me schuldig voel.

maar zij hebben gekozen voor dit werk, ik heb die keuze niet. toch? wat ik niet begrijp van die ouderwetse wijkverpleegster van minister schipper is dat die goedkoper zou zijn. de wijkverpleegster komt hier 1 x per week, ik heb geen indicatie voor verpleging, maar er moet iemand een oogje houden op mijn medicatie. dan heb ik 6 keer wijkgezinszorg, die helpen bij persoonlijke verzorging. die mogen wel controleren of ik mijn pillen heb ingenomen, maar mogen niet helpen bij het vullen van mijn pillendoos, want dat moet de wijkverpleging doen. verder heb ik dan 1 à 2 dagdelen huishoudelijke verzorging en 1 dagdeel begeleiding. een ingewikkeld verhaal, maar wie heeft dat zo ingewikkeld gemaakt? ik niet.

ook vond ik wel grappig op het nieuws iemand het wiel te zien uitvinden. hij zei dat mensen soms wel 8 verschillende verzorgenden per week over de vloer krijgen en dat dat echt niet kan. ik heb er dus 9 verschillende per week en dat kan wel. behalve voor huishoudelijk en begeleiding weet ik ook nooit van tevoren wie er binnen gaat stappen.

ik zit in een bepaalde route en daar hoort een bepaald team bij. een team wijkverpleging en een team wijkgezinszorg. soms ruilen ze wel eens tijdens hun ronde en moet ik opeens gaan douchen met een volslagen onbekende. maar na 7 jaar nooit alleen douchen ben ik de schaamte voorbij. alleen is het wel eens lastig als ik vergeet over mijn vreemde reflexen te vertellen, b.v. bij onverwacht aanraken.

zucht, nu zit ik op mijn vrije dag een heel verhaal over de thuiszorg te schrijven. zou ik ze al missen? haha.

 

2 reacties

Ik zag en hoorde het ook de Wijkverpleging terug in de wijk. Moest aan je denken.

Papieren managers haalden hen er uit. We gaan het meemaken, let op, dit gaat gebeuren. Niet voor jou, maar omdat het goedkoper is, geld ruiken.  Wie weet, wordt het voor jou eenvoudiger. 

buitenkans

02 October 2011 om 14:09

jaaaaaaaaaaaa jij mist ze vandaag.....geef maar toe....., Knipoog
-
Ik snap helemaal je verhaal....
Paar jaar terug moest ik van de wijk geholpen worden onder de douche.
Nog nooit meegemaakt en ra ra mijn eerste keer....dochter was er ineens, verzorgster met iemand die mee moest lopen, en wijk zuster die toevallig ook op die tijd langs kwam....
Ik had toen een grote douch....en twee pers. in duurgat...ik had het niet meer...
-
Fijne week  roosje.....Categorie
antje1

02 October 2011 om 20:32

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.