blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

snippers

5 reacties

gisteren schreef izerina, dat ik een boeiend boek zou kunnen schrijven. ik mag het hopen, want een boek dat niet boeit is de moeite van het schrijven niet waard. voorlopig zie ik er vanaf.

ooit vroeg  mijn vriendin, die op haar 24e verongelukte, me haar levensverhaal te schrijven. heel lang heb ik nagedacht over de eerste zin van dat boek. ik heb hem nog steeds niet gevonden. daarom ben ik toen maar midden in het verhaal begonnen. zo'n 10 jaar geleden beschreef ik wat momentopnamen. maar het bleek te moeilijk, ik zat te huilen onder het schrijven met als gevolg een knallende hoofdpijn. om wat afstand te nemen van wat ik schreef, schreef ik in het engels. ik kon soms uren zoeken in mijn woordenboeken naar het enige juiste woord. later heb ik een en ander weer vertaald in het nederlands, maar de emotie was er uit.

als ik tijd van leven heb komt dat boek er misschien nog eens, misschien ook niet. tot die tijd vermaak ik me met het schrijven van snippers, waaronder dit weblog. de afgelopen week kreeg ik via de mail verschillende reacties van mij tot nu toe onbekende lezers. heel erg bedankt daarvoor. zo wordt mijn weblog mijn eigen krantje, dat iedereen kan lezen. leuk!

 

5 reacties

 Ik kan het me goed voorstellen. persoonlijk moet ik ook nog steeds verder met het verhaal van mijn broers emigratie. Nu ook nog te moeilijk zeker als het je verdrietig maakt...

Jouw "snippertjes" zijn toch pareltjes in blogland!

 groetjes

Riet Luteijn

28 September 2011 om 11:40

Ben het met bovenstaande schrijfster eens, mooi om te lezen RosaSmile
wijari

28 September 2011 om 12:18

Veel lezers, ze komen wel..dat groeit langzaam. Je blog is zeker de moeite waard. Het perspectief waaruit je schrijft, is bijzonder, uniek. Er zijn veel Goh ja. doet ze dat zo...momenten als je leest.
buitenkans

28 September 2011 om 12:40

Heb jij ooit dagboeken gehad? Bij een gesprek met de buurvrouw hier moest ik aan jou denken. Zij heeft veel gereisd. Ik vroeg naar fotoboeken. Ze wees naar haar hoofd "Daar zitten al mijn dia's zei ze. Groeten Izerina
izerinalin

28 September 2011 om 12:51

Wat ben je toch een bijzonder en lief wuufje he Roos.

Groetjes! 

C. Jansens

28 September 2011 om 17:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.