blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

cirkels

4 reacties

het vorige blogje is een voorbeeld van een cirkel uit mijn leven. we hadden een winkel in het dorp waar ze t.v.'s verkochten. daarboven hadden ze een platenzaakje. veel stelde het niet voor. ik vond het wel leuk daar af en toe een pakketje singletjes te kopen of een l.p. op een dag kocht ik een l.p., die the midnight special heette. later bleek die per ongeluk in dat winkeltje terecht gekomen te zijn, hij is erg zeldzaam. een van de liedjes op deze l.p. is van leadbelly, de originele uitvoering van "where did you sleep last night.

wat jaren later ging ik met een vriendin naar een festival oude muziek in gent. de t.v. maakte er live-opnamen. we zaten vooraan in het gras. tijdens het optreden van swan arcade kregen we de slappe lach. een man en een vrouw speelden op een hele lange draailier, die op hun schoot lag. de vrouw draaide en de man tokkelde. het was zo'n grappig gezicht, dat we languit in het gras lagen te lachen. en zo op t.v. kwamen.

een van  de leden van swan arcade was jim boyes. die zingt nu in het trio coope, boyes and simpson. mijn dochter was een jaar of 10,12 toen we samen een concert van hen bijwoonden. de eerste noot, die ze zongen, ontroerde me zo dat ik begon te huilen en dat ben ik blijven doen tot de laatste noot. na afloop van het concert verkochten ze hun cd's en ik wilde er een hebben. dochter werd boos en zei: dan ga je zeker elke keer zitten huilen. een van hun liedjes is "in the pines" en gaat over kurt cobain, de zanger van nirvana, die het lied "where did you sleep last night" van leadbelly unplugged had vertolkt. kurt cobain pleegde later zelfmoord.

deze week was het 20 jaar geleden dat nirvana wereldberoemd werd met het nummer "smells like teen spirit". dochter was hier toen dit op t.v. verteld werd en ze herinnerde me aan het concert van coope, boyes and simpson en zo was de cirkel rond.

4 reacties

Wat heb jij toch een brede belangstelling voor en kennis van muziek. Bij mij is het net als met eten. een klein "stukje "waardeer ik en kan daar intens van genieten. Groeten Izerina
izerinalin

24 September 2011 om 11:30

Het lijkt me mooi en emotioneel, zo'n "cirkelisrondgevoel"
C. Jansens

24 September 2011 om 12:50

leuk om te lezen en te weten.
en je band met je dochter is hecht ,om trots op te zijnl
-
fijn weekend.
antje1

24 September 2011 om 13:16

20 jaar geleden ..nu weer.  Leven is mooi en bijzonder hè?
buitenkans

24 September 2011 om 14:07

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.