blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

crisis? hoezo crisis?

3 reacties

het was goed weer om te wandelen, dus liepen/reden we over de promenade. aan de kant van het duin stond een busje geparkeerd. het was van een schoonmaakbedrijf, indoor cleaning stond er op. opeens ging het raampje open en 8 grote, witte boterhammen vlogen door de lucht over de rijweg en kwamen op het trottoir terecht.

eerst was ik verontwaardigd dat een schoonmaakbedrijf dat indoor cleande outdoor vervuilde. maar toen zag ik de 8 boterhammen, ik heb ze geteld. mooie, grote boterhammen, niks mis mee. wat kan je allemaal niet doen met zulk goed brood. als je ze niet vers genoeg meer vindt, kun je ze roosteren, er tosties mee maken, klakkers (wentelteefjes) van bakken, een panpizza, broodpudding. een alleenstaande moeder met 3 kids zou er een goed middagmaal aan hebben. eigenlijk had ik de outdoor vervuiler aan moeten spreken. maar ik denk niet dat ik gehoor zou vinden. als je al zover heen bent dat je zo met eten omspringt, ben je denk ik niet meer voor rede vatbaar.ik vermoed dat de dader wel volop zal klagen over hoe slecht we het hebben en dat dat de schuld is van iedereen behalve hemzelf.

in de super is een afdeling van deli france, waar je verse belegde broodjes en warme gevulde baguettes kunt kopen. mijn favoriete baguette is die met geitenkaas en honing, maar die is al maanden niet verkrijgbaar. toen ik de super inreed kwam de verkoopster van deli ferance me achterna. ze zei dat er weer baguettes met geitenkaas waren en of ze er eentje voor me in de oven moest leggen. hoe fantastisch! zelfs de latere ervaring met de vervuilende indoorcleaner kon mijn dag niet bederven.

vanmorgen hoorde ik op het nieuws dat r.e.m. er mee stopt. heel lang heb ik dat een beetje foute muziek gevonden, maar tegenwoordig vind ik het wel leuk om naar te luisteren.

 

3 reacties

Crisis of niet, je gooit geen eten weg, niet op straat, nergens. Raar trouwens, waarom had hij of zij ze vanmorgen überhaupt meegenomen, het zal geen kind geweest zijn eeh.

Eten weggooien dat is ook echt van de nieuwe generatie. Ouders moeten daar toch in voorgaan.

Trof jij het even met je baguette en met de winkelmevrouw, die zo aardig was.

Die muziek, nee Rosa, ik word daar nerveus van, ligt aan mij...

buitenkans

22 September 2011 om 14:26

Die baquette klinkt heerlijk en de muziek is ook leuk. Maar eten weggooien... ik kan er niet tegen, Wilgenroosje en zal het zelf ook nooit doen. Wij hebben regelmatig restjesdag en ik haal precies het aantal boterhammen uit de vriezer, dat we nodig hebben. Zelfs de restjes kattenvoer doe ik in bakjes en dan in de diepvries. Ze smaken dan na een paar weken weer als nieuw (vinden onze katjes).

 

Tuinfluiter

22 September 2011 om 17:52

ja tegenwoordig wordt er heel makkelijk  eten weggegooid...dat viel mij laatst ook al op. Hoe vaak er hier wel niet lege blikjes liggen en pakjes yoghidrink...Als het brood bij ons echt te oud is om te eten (met schimmel erop) gooien we het op het dak voor de vogels. En meeuwen en kauwen eten alles...
gimoli

22 September 2011 om 18:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.