blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

kerstpakket

2 reacties

besparen, bezuinigen en opeens voelt menigeen zich geroepen om met de meest onzinnige tips aan te komen zetten. zoals het kopen van een goedkoop autootje, net of ik daar geld voor (over)heb. mijn hele leven heb ik van een minimuminkomen geleefd. dat is niet helemaal waar, een paar jaar was dat inkomen modaal, maar ik heb me nooit arm gevoeld. ook mijn dochter heb ik geleerd met weinig geld rond te komen en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan, want er zijn maar weinig kunstenaars, die in weelde kunnen leven.

door de jaren heen heb ik aardig wat manieren uitgevonden om "comfortabel" rond te komen. zo is nu de tijd aangebroken om te gaan zorgen voor het kerstpakket, zodat je met de feestdagen ook iets extra's hebt. zet een grote lege doos in kelder of schuur en vul die met lang houdbare artikelen, die vanaf nu in de reclame zijn. elke week iets daarvan kopen en eind van het jaar is de doos vol. veel supers hebben een 1 + 1 gratis aktie,  dan gaat het helemaal snel. let er wel op dat je dingen koopt, die je gewend bent te gebruiken en die met de feestdagen van pas komen.zoals b.v. nootjes, snoep, soep, koffie, thee. wel goed op de houdbaarheidsdatum letten. als je een diepvries hebt kun je ook invriesbare spullen op voorraad kopen.

zelf ben ik van plan zo'n doos kado te geven aan mijn dochter. voor mezelf heb ik er geen meer nodig, omdat ik niet zelf meer kook.

ik ben niet van plan mijn blog voortaan met bespaartips te vullen, maar dit ideetje wou ik toch even kwijt. misschien doe ik er een andere minima een plezier mee.

2 reacties

Rosa wat fijn dat je dochter meewerkt aan een kunstproject. Ja rijk worden van kunst, dat is maar voor enkelen weggelegd. Zelfs een boterham met beleg is al moeilijk. Maar ik snap je vreugde.

Ik vind het een goeie tip. Er zijn een heleboel tips weg te geven, ik lees ze overal, maar zoiets is toch ook persoonlijk. Neem dat autotootje bijvoorbeeld.

@ Het aanraken komt door hooggevoelig zijn, dat klopt. En niet tegen lawaai kunnen, geuren, een geheugen als een olifant. Bij jou komt dat schrikken daar ook van. Moeilijke processen, zeker als je zes bent.

Ik heb één arm in een mitella. Helpt voor de pijn. Typt een beetje moeilijk, zo kwam ik weer bij jou terecht, jij moet altijd zo werken. jaja Rosa..ik moet veel denken...

 

buitenkans

19 September 2011 om 12:06

Dat is een goeie tip, Roos, een goeie manier om te profiteren van die 1+1 acties...
gimoli

19 September 2011 om 14:15

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.