blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

chef aan het fornuis

1 reactie

deze week hoorde ik dat een paar maal zeggen op t.v. en er kwamen leuke herinneringen bovendrijven. die hebben te maken met de bijscholingen die ik volgde op ter groene poorte in brugge, het instituut dat topkoks aflevert. de 7-jarige studie heb ik niet gevolgd, de bijscholingen daarna wel. die waren voor professionals en huisvrouwen. 

gelukkig werd ik tot de professionals gerekend, zeker nadat ik in een les door 2 topkoks de absoluut perfecte caramelsaus maakte. pas toen ik dat gedaan had, hoorde ik dat dat een van de moeilijkste gerechten is. geslaagd met vlag en wimpel dus. 

de cursus waar ik het meest geleerd heb werd gegeven door een kok, die chef was geweest in een 2-sterrenrestaurant. we hadden allemaal onze eigen messenset bij ons en een lange sloof. sommigen ook hun koksschort. allemaal behalve een. een oudere man in een net pak, die de hele tijd over onze schouders stond te kijken. behalve als er geproefd moest worden, dan stond hij vooraan. verder stak hij geen poot uit.

aan het eind van de cursus werden adressen uitgewisseld en kaartjes. vol trots deelde de man in het pak zijn kaartjes van zijn restaurant uit. met dikke letters stond er op "chef aan het fornuis". dus ziet u dat in een advertentie of op een kaartje staan, u bent gewaarschuwd.

 

1 reactie

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik zal er op letten, Wilgenroosje. Overigens kun jij beter koken dan ik...
Tuinfluiter

18 September 2011 om 20:05

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.