blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

hyperventilatie

3 reacties

sinds ik weet dat mijn bloeddruk veel te hoog is ben ik bang. vannacht werd ik wakker met hartkloppingen en nog steeds klopt mijn hart in mijn keel. het duurde even voor ik het herkende, ik ben aan het hyperventileren. het is al lang geleden dat ik daar last van had.

de hele week ben ik met die bloeddruk bezig, bang dat ik weer een c.v.a. krijg. ik heb leren leven met een half verlamd lijf, maar ik zit niet te wachten op meer beperkingen. stom genoeg ga ik me dan druk maken over onbenulligheden, onderwijl denkend pas op je bloeddruk.

want wat stelt dit weblogplatform eigenlijk voor. het is een leuke vrijetijdsbesteding, meer niet. niemand gaat in 2090 zeggen: weet je nog die zeelandnetweblogs? die hebben de wereld voorgoed veranderd. en dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. mensen zijn leuk bezig met allerlei dingen en schrijven daarover. ik hoef daar geen waarde oordeel over te vellen.

ik moet me ook niet druk maken over een welgestelde elite die hun ontmoetingsplaats willen opleuken met een betaalde manager. die dan met gemeenschapsgeld betaald moet worden. ik heb begrepen dat maja er mee stopt. maja heeft de boel overeind gehouden na de dood van frank koulen, zonder haar is een en ander zielloos. volgens mij dan.

en dan de uitgelekte miljoenennota. ik weet nu een beetje wat ik allemaal in moet gaan leveren. huur- en zorgtoeslag. juist die toeslagen waardoor ik nog rond kom. maar ik begrijp wel waarom dit moet, anders kan de elite geen hypotheekaftrek meer krijgen voor hun villa's. de rechtse hobbies moeten nu eenmaal betaald worden.

de maagzuurremmer, die mij behoedt voor nog een maagzweer of een maagbloeding, moet ik voortaan zelf betalen. waarvan? een bijstandsuitkering, die al jaren hetzelfde is gebleven, terwijl er steeds meer van betaald moet worden? een opsteker is dan wel dat de staatssecretaris heeft gezegd dat mensen hun recht op zorg blijven behouden. ze heeft er niet bij gezegd dat je die zorg ook krijgt. maar een kniesoor die daar op let.

sorry voor dit slecht nieuws blog.

 

3 reacties

Bij goednieuwsbloggen horen ook slechtnieuwsbloggen. En geloof me, daar is heel veel van. Als je de plannen hoort, zou je bloeddruk sowieso stijgen. Heb je dat gelezen van de maagzuurremmers, ik heb die ook, wat een ellende allemaal hè.

Als je hyperventileert van zorgen, zou je toch eigenlijk vanmiddag de praktijk plat moeten bellen, en om hulp vragen. Laat dat toch allemaal niet zo met je gebeuren. Verdorie toch.

En nee, wat hier gebeurt is absoluut onbelangrijk.

Laat het allemaal eens even gaan, jij bent belangrijk...verder niks. Anders schrijf je het even van je af. aan mij. Dag met veel liefs.

buitenkans

16 September 2011 om 13:00

Wilde hetzelfde voorstellen als Ineke... Je hebt mijn email adres eej. Enne... blijven bellen naar de praktijk. 't Is toch van de zotte, zeker? En als je het niet vertrouwd en ze willen niet langs komen??? Gewoon 112 bellen. Of wachten tot na het spreekuur en de HAP en dan 5: levensbedreigend. Zo kom je misschien toch aan de zorg die je nodig hebt. 't Is errug dat het op die manier misschien wel lukt. Pffff... zit me nijdig te maken in jouw plaats. (of beter gezegd: samen met jou). Let op jezelf he dame, laat het niet te ver komen.... liefs van een bezorgde Annemie.
annemie

16 September 2011 om 15:47

Ik hoop,dat het je lukt al die berichten naast je neer te leggen.Maar ik snap,dat de oneerlijkheid werkt als een zak zoute drop op je bloeddruk. Groeten Izerina
izerinalin

17 September 2011 om 11:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.