blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

potverteren

4 reacties

ik heb er niks tegen dat wie het breed heeft het breed laat hangen, maar deze week zijn mijn ogen open gegaan wat betreft potverterende baby boomers. zelf ben ik een post-baby boomer, misschien dat het me daarom is opgevallen. het is de schuld van freek de jonge en porgy en bess.

laat ik daarom maar meteen het hoge woord er uit gooien: ik ben tegen een hogere subsidie voor porgy en bess. hoe arrogant kun je zijn om in een tijd, dat er aan alle kanten bezuinigd wordt/moet worden op het kunst-en cultuurbudget, te vragen om een meer dan vervijfvoudiging van je jaarlijkse subsidie? de vrijwillige manager stopt en nu moet er een betaalde manager aangetrokken worden. ik geloofde mijn ogen niet toen ik het las en vind het op zijn zachtst gezegd wereldvreemd. wat is dit etablissement meer dan een sfeervol cafeetje waar af en toe een jazzconcert is voor een zeer select gezelschap? niks op tegen, maar gebruik niet het weinige beschikbare geld dat eigenlijk bestemd moet zijn voor jongere kunstenaars en muzikanten. 

zelf ben ik er ook vaak geweest, ik was 16 toen ik er voor de eerste keer binnenstapte en een hand kreeg van frank koulen, die elke gast zo begroette. wat voelde ik me toen opeens volwassen. ik heb hele goede herinneringen aan porgy en bess, zoals zoveel mensen. maar het zijn herinneringen, niets meer en niets minder. krampachtig vasthouden aan wat was ontzegt de jongere generaties de kans om zelf dergelijke projecten te ontwikkelen, want het geld is op. 

politici hebben de mond vol over wat wij de volgende generatie nalaten. net alsof die generatie nog geboren moet worden. maar beste mensen, ze zijn er al. ze hebben gestudeerd, met veel inzet hun diploma's gehaald en zijn nu terecht gekomen in een wereld waar geen plaats voor hen is. waar voor wat ze willen geen geld is. want de babyboomers zijn aan het potverteren.

sorry, als ik met dit blog iemand kwets, maar het zit me hoog.

4 reacties

Nou zeg..kom dit maar niet in Terneuzen vertellen. Ik denk dat wethouder Pim Broekhoven even niet goed wordt. Je hebt gelijk...maar..het draaide altijd op vrijwilligers. Daar zit het probleem. Soort Jazz-buurthuis.

Het zit velen in het hart gebakken, man/vrouw ontmoet..afijn je zegt hetzelf. Emotie, houden van, daarbij past het denken van jou niet. Rosa, als je het sluit, denk ik niet dat de Gemeente geld vrij maakt voor jonge mensen. Ik denk ook niet dat ze een manager in gaan huren. De tijd van de bomen die tot in de hemel  groeien is ook hier al lang voorbij.

Bezuinigen is hier op het stadhuis aan de orde. Geloof me..Johnny ligt er wel eens wakker van.

Vanmorgen zei ik het nog..een soort stichting vrienden van.....

@ Bij ons is in Nederland..maar dat wist jij al. Je weet toch wel welke warmte ik bedoel..dat hebben die mensen...wij niet.

buitenkans

15 September 2011 om 15:44

5 keer ben ik in Porgy en Bess geweest, misschien kunnen er mensen creatief  

omgaan met geld??? we hebben in Terneuzen 4 wethouders......over potverteren

gesproken.......de top in Nederland is te zwaar en nu moet kunst en cultuur

het ontgelden!!! ik ben van 1945, voel me absoluut niet aangesproken. heb altijd

aan de zijlijn gestaan..... mijn broer is ambtenaar in den haag, daar zijn er ook al

een heleboel weg. soms weet ik het ook niet meer hoor.....

Onbekend

15 September 2011 om 16:51

Ben er nooit geweest, maar jij mag het zien en schrijven wat je ervan vindt he....jahoor!

van de week bedoelde ik over poof he, of ik eventueel iets voor je kon betekenen, vandaar dat kopje koffie, loempia met satesaus......kopje koffie....

Dag roos, groetjes Quinn. 

C. Jansens

15 September 2011 om 17:37

Het is toch overal bezuinigen,dus bij Porgy en Bess ook denk ik dan.Kunnen vrijwilligers het niet over nemen.

Er worden in ons stadje heel veel subsidies stop gezet,voor gehandicapten lichamelijk en/ook verstandelijk.Dorpshuizen enz, maar wel een sportcomplex bouwen van 18 miljoen.Kassa.Schreeuwen

wijari

15 September 2011 om 18:05

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.