blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

12 september, the day after

5 reacties

kroonjaar en lustrum zijn begrippen uit onze cultuur. lustrum zal wel iets romeins zijn. daarom geloofde ik niet dat moslimterroristen gisteren weer zouden toeslaan. volgens mij vieren zij geen kroonjaren. misschien vieren zij wel de 27driekwartste verjaardag of zo. in elk geval vond ik die verhoogde waakzaamheid gisteren een grote denkfout. zolang men uitgaat van de eigen cultuur zal men de cultuur van de ander nooit begrijpen. het kenmerk van terroristische aanslagen is immers dat ze onvoorspelbaar zijn. de berichten dat er aanwijzingen waren dat er nieuwe aanslagen waren gepland kwamen op mij over als uit de duim gezogen, om de angst en de haat in leven te houden.

ik ben 2 keer bijna verhuisd naar amerika, ik ben blij dat het nooit is doorgegaan.  ik schreef eerst "heel blij", maar dat is niet waar. de 2e keer dat het niet doorging had te maken met 9/11 en de dood van michael. daar ben ik allesbehalve blij mee.

10 jaar geleden op 12 september begon het pas. op aol en msn had ik lange nachtelijke gesprekkenmet oorlogsveteranen. hun trauma's vierden weer hoogtij, vooral ook omdat de meesten van hen zich paraat moesten houden. ze mochten het land niet verlaten, moesten stand-by zijn. een van mijn chatvrienden werkte bij abc, de t.v.zender in een van de torens, hij was op het moment van de aanslag niet in de stad en liet me dat weten. een andere chatvriend, een amerikaan, die in nederland woonde, liet me weten dat hij terug geroepen was naar de states. een en ander deed me nogal paniekerig aan.

6 weken later gingen dochter en ik een paar dagen naar londen met de eurostar. er werd streng gecontroleerd bij het in- en uitstappen en binnenkomen en verlaten van de terminal. heel onzinnig vond ik de controle bij de frans/engelse grens, halverwege de tunnel. onder water dus. ineens kwamen politiemensen je hebben en houden controleren, die een uur daarvoor al 2 keer waren gecontroleerd. dachten ze soms dat we in die tussentijd snel een bom hadden gebreid?

nee, door al dat gedoe voel ik me niet veiliger, juist het tegenovergestelde, want we zijn overgeleverd aan een stelletje jongetjes, die oorlogje spelen.

 

5 reacties

Eigenlijk Rosa, ik dacht gisteren, dat Blondie, toch ook veel haat zaait. Hij bedoelt het niet zo ( zegt hij)...maar hij doet het wel..door zijn zeer bewuste woordkeuze. In Nederland zijn veel mensen bang voor Moslims, meer veel meer dan gemiddeld.  De media heeft tien jaar geleden ingezet op angst.. er was geen dialoog. Jammer allemaal.

Belangrijke dag voor je.. ik hoop op z'n minst dat ze komt, dat is bij jou ook al wat. 

Ik heb vanmorgen de reumatoloog gebeld, nieuwe medicijnen, woensdag, ik was van plan zonder te doen, maar dat gaat dus echt niet....

Afwachten hoe het gaat met de medicijnen. Afwachten jij ook....dag lief.

 

 

buitenkans

12 September 2011 om 12:03

De media brengen zoveel leed en ellende dat je jezelf bijna af gaat vragen of er nog wel iets goeds te melden is.

 

paled

12 September 2011 om 13:37

verdorie wat een tegenvaller. Heb je het ook gevraagd, waarom volgende week pas. Dat is toch vreemd Rosa. Ga je nu nog iets doen, of wacht je maar.

Toen je bij de dokter was, was het ook al te hoog, ik ben even niet mee, jij ook niet denk ik.

buitenkans

12 September 2011 om 13:40

dat is een van de redenen dat ik nauwelijks t.v. kijk, merk vanzelf wel als er iets aan

de hand is.

Onbekend

12 September 2011 om 14:05

De reden is een onverantwoorde reden Rosa...Vaak doen ze zo moeilijk als er iets is, en nu kan het allemaal.

Driedubbele winstpakkers ja.

buitenkans

12 September 2011 om 14:55

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.