blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

ik doe het niet meer!!!

2 reacties

zelf leef ik een ietsjepietsje onder het bestaansminimum. het gaat, ik hoef nog niet naar de voedselbank. tot nu toe kon ik echter niet weerstaan aan goede doelen, tenminste als ik ze echt goed vind.

als de gezamenlijke hulporganisaties oproepen om geld te storten voor de slachtoffers van rampen kijk ik mijn bankrekening na en na wat plussen en minnen kan er dan altijd wel een tientje af. want ik vind dat ik vergeleken met mensen in andere delen van de wereld in luxe leef.

dit voorjaar viel er een bedelbrief in de bus van de knrm. ik ken/kende verschillende opstappers van de reddingboot hier en ik weet dat de knrm enkel van giften bestaat, geen subsidies. dus het ritueel gevolgd, gerommeld in de map met rekeningen en een tientje overgemaakt als waardering.

nog geen maand later kreeg ik een bedankje. op slinkse wijze hadden ze mijn adres achterhaald, niet mijn naam, maar die van ex. duidelijk, kpn heeft waarschijnlijk de namen van haar klanten verkocht, want die naam staat op het contract, niet in het telefoonboek. hoe zou de knrm anders aan die gegevens komen, op mijn bankrekening staat alleen mijn naam.

deze week kreeg ik alweer post van de knrm, ik werd redder aan de wal genoemd, werd gevraagd een enquete in te vullen en gebruik te maken van de bijgevoegde acceptgiro voor een extra donatie. ja hoor, ik ben gekke pieternella niet.

ondertussen heb ik begrepen dat de knrm een duurbetaald reclamebureau heeft ingehuurd  (met mijn centen, 1000 dus) om op een zeer agressieve manier en privacy aan de laars lappend te proberen ook de rest van mijn bijstandsuitkering los te peuteren. al mijn sympathie voor de knrm is verdwenen. ik heb de enquete oningevuld opgestuurd en er met koeienletters op geschreven dat ik uit hun adressenbestand verwijderd wil worden.

nee, ik doe het niet meer. giro 555 kan van tijd tot tijd op me rekenen en ook de dorpskrant stop ik wat toe. collectebussen en bedelbrieven, hoe sympathiek het doel ook, kunnen mijn deur voorbij gaan.

oeps ik geloof dat ik boos ben.

2 reacties

En je laten registreren bij die site voor ongewenste reclame via telefoon en post? Groeten Izerina
izerinalin

08 September 2011 om 18:45

chris en christel: als jullie willen reageren dan ben je van harte welkom. maar dan wel graag over het onderwerp wat ik aansneed en niet op iets van een ander weblog. ik ben nogal teergevoelig en kan niks met scheldwoorden, dus heb ik jullie reacties verwijderd.

izerina: ik was een van de eersten die zich daar registreerden, maar deze post is geadresseerd en wordt dus niet als reclame behandeld.

wilgenroosje

08 September 2011 om 19:47

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.