blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

het was crisis en ik wist da nie...

3 reacties

... is een uitspraak van urbanus, die ik vaak gebruik. daarom heb ik bij het boodschappen doen 2 potten jam gekocht. omdat ze in de reclame zijn. als er straks weer bezuinigd gaat worden (waren ze daar trouwens al mee klaar?) zal er weer het eerst aan de uitkeringen geschaafd worden i.p.v. aan de bonussen. ik heb dan in elk geval wat extra potten jam.

mijn huishoudelijke hulp heeft het paard uitgepakt en een plaatsje er voor gevonden. ik had niet gezien, dat het een merrie is, er staat n.l. een veulentje bij. dus2 voor de prijs van 1, het is geen geld. nu de foto nog. het is al een jaar geleden dat ik foto's maakte, ben vergeten hoe ik ze moet uploaden, maar dat komt deze week goed. beloofd.

nu is het wachten op de laatste hobbel, die ik deze week moet nemen. het telefoontje van de doktersassistente over mijn medicatie.

geen wonder dat poof zo'n stresskip eh hond is, want ik kan er ook wat van. vannacht heeft het een paar keer geonweerd. afgezien van wat gehyperventileer en gesleur met een doos, die voor dat doel in mijn slaapkamer staat, ging het best goed met poof. ik kon alleen niet meer in slaap komen, terwijl het mijn slaapnacht was. ik heb namelijk een nieuw slaapritme ontwikkeld, 1 nacht niet, 1 nacht wel.

ik heb een favoriete documentaire. ik vind m zo mooi, dat ik blij word als ie weer op holland doc is. het is eigenlijk een heel treurig verhaal over verregaande mantelzorg. een buurvrouw, die een buurman verzorgt, 24-uurs zorg. waar ik blij van word is van hun goede humeur, ze blijven lachen, ook als ze door instanties van het kastje naar de muur worden gestuurd. de documentaire heet "staat van verzorging" en er staat een stukje van op you tube. de docu is uit 1987 en eigenlijk  is er wat kastjes en muren betreft weinig veranderd.

 

 

3 reacties

Wat een gave documentaire, ik heb het filmpje bekeken, wat een twee geweldige mensen. Die buurvrouw..mooi hè. Eigenlijk is er niet veel veranderd, ik vroeg me af, of je nu wel een looprek en een stok krijgt. We doen alleen nog maar bezuinigen...

Ik lees net dat CPB een somberder tweede bezuinigings scenario overweegt. Gelukkig dat jij al jam kocht Rosa. Ik ben niet zoals Urbanus, ik volg het, en het maakt me somber...

Ik ga straks naar de kapper. Mijn haar moet geknipt en gekleurd. Grijs duifje word ik. Was het bij jullie ook zulk noodweer vannacht..niet normaal hier. Leuk zeg dat paard en een plekje ervoor. Vind ik echt leuk voor je..

Nu de medicijnen nog..afwachten, weet je het vandaag..of is dat ook nog afwachten. Mijn afbouw is niet leuk, laat ik het zo maar zeggen. Niet klagen maar dragen.

Dag lief..

buitenkans

09 August 2011 om 14:11

Praat me niet van kastjes en muren. Stroop smeren en vriendelijk blijven en schelden op het moment dat de hoorn op de telefoon ligt. Groeten Izerina
izerinalin

09 August 2011 om 16:18

Weet niet zo goed wat ik moet zeggen, heb het filmpje bekeken en eigenlijk maakt het me triest ondanks het goede humeur van de mensen, want dat is natuurlijk super hoe ze er mee omgaan. Zo wie zo dat een buurvrouw dit allemaal doet voor de buurman, toch alebei al mensen op leeftijd, wat heet: 89! .Heel mooi.  En wat betreft die foto’s: dat lukt mij ook nog steeds niet hoor, zelfs geen filmpje zoals jij hebt gedaan. Alleen een foto kopiëren van internet en plaatsen dat kan ik wel zelf! Fijne dag nog, Anita
Fam Bergman

09 August 2011 om 18:26

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.