blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

spullen

6 reacties

dit weekend hoorde en las ik een paar dingen waar ik even ernstig niet goed van werd. ik heb er lang over nagedacht of ik er iets van zou zeggen, maar als iedereen zijn mond blijft houden wordt het steeds erger.

het eerste is een reactie, die ik las op een blog over inbrekers. de schrijver, een keurige meneer, want hij schreef kl.........ken in plaats van klootzakken, wilde die inbrekers afschieten. ik schrok daar erg van. een mensenleven beëindigen voor wat spullen? denken mensen dan niet na? als het goed is ben je verzekerd en kun je zo weer nieuwe spullen kopen. zijn spullen meer waard dan een mensenleven? mijn verstand stond even stil.

daarna kwam de thuiszorg met een verhaal wat er net gebeurd was op de rommelmarkt. een vrouw, die "haar" plekje ingenomen zag door anderen, pakte haar auto en reed dwars door het kraampje en bijna over een kind van 11 dat er bij stond. deze vrouw wilde juist haar spullen kwijt, maar door haar aktie reed ze bijna een kind dood. de politie heeft haar ingerekend, ze zal waarschijnlijk zwaar gestraft worden en het enige wat ze wilde was haar spulen kwijtraken. dacht ze dan niet na?

er staat niets in de krant zag ik, ach ja het is maar de overkant natuurlijk. het verslag over de visserijfeesten, die tot gisteravond laat duurden, stond gistermiddag al online bij de p.z.c. waarschijnlijk hebben ze het fietsvoetveer niet kunnen vinden Smile

spullen, ik kan er goed zonder, wat niet wil zeggen dat inbrekers nu alles maar moeten komen ophalen. maar als iemand iets nodig heeft en het netjes vraagt en zelfs als hij/zij het niet nodig heeft, mogen ze bijna alles hebben. dat is het voordeel van lang genoeg ziek zijn, je hebt tijd om na te denken.

maar wat moet ik nu toch met dat paard? het is een porseleinen paard, geen hobbelpaard. ik zal proberen er binnenkort een foto van te maken.

6 reacties

Soms lijkt het alsof collectief de productie van stresshormonen omhoog schiet.Groeten Izerina
izerinalin

08 August 2011 om 11:15

Dat is dus wat ze bedoelen met een kort lontje. Jee, hoe haal je het in je hoofd? Inrijden op een kraam en een kind. Ochtendhumeurtje?

Dat paard... vroeg het aan lief: geen interesse. Is het knalgroen? Dan kan het in de keuken Tong uitstekend. Zoonlief slaapt nog... als hij wakker wordt, zal ik hem vragen of het iets is voor zijn uitzet... ja, je weet nooit hoe een koe een haas vangt eej...

annemie

08 August 2011 om 11:58

Weet je wat het is Rosa..het inbrekersgilde wordt de mensen te machtig. Alles wat los en vast zit wordt meegenomen. Mensen krijgen er meer dan genoeg van. Het rechtvaardigt geen schieten, natuurlijk niet, bijna nooit.

Ik hoorde een verhaal: van een insider. tegenwoordig wordt er zoveel gewoon overdag ingebroken. Nu dan..de inbrekers vaak een man/vrouw of drie, Kijkt een paar dagen aan, wat mensen in huis X zoal doen.

Als het gedrag van huis X geschikt is, gaan ze als de bewoner het huis verlaat, naar binnen, en een ander iemand volgt de bewoner. Als hij of zij aanstalten maakt om naar huis te gaan, bellen ze hun collega dat het tijd is het huis te verlaten.

Dat paard ja..maak eens een foto..dat we het zien, ik krijg er iets mee.

 

 

buitenkans

08 August 2011 om 11:59

Bij mijn werk als peuterjuf , deden wij ook kledinggbeurzen
Als wij de deur open deden dan wis je niet wat je zag....
duwen trekken stapels kleren op de arm op tenen trappen
peuters overlopen en kleren die een paar euro centen koste
in de tas stoppen en niet betalen....
Ja zo kunnen mensen zijn....
-
Ik ben ook benieuwd naar je paard...Cool
groetjes.....
antje1

08 August 2011 om 12:46

Ja Roos ik zal er wel aan wennen denk ik ja iedere keer een ander maar nog een paar weken denk ik op de camping ik moet 18aug terug naar de uroloog en hoor dan meer hoe en wat en wanneer?Ik wens je nog een fjne avond groetjes corrie
v.d.waal

08 August 2011 om 17:05

Een heet hoofd en koud hart Rosa.Onschuldig
wijari

09 August 2011 om 13:11

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.