blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

een slecht begin...

3 reacties

...is het halve werk. de andere helft is proberen goed te eindigen.

op de afgesproken tijd kwamen ze mijn bloedsuiker prikken, omdat ik sinds een maand nieuwe medicijnen heb. ik voelde me daar prima mee, maar mijn "nuchtere" was 9.9, dus ze werken niet Fronsen het had beneden de 7 moeten zijn. het is al jaren geleden dat mijn nuchtere bloedsuiker zo hoog was. enorme tegenvaller. 

dinsdag weet ik pas wat er moet gebeuren. ik hoop dat er nog een alternatief is en dat dat niet de tolbutamide is, waar ik steeds hypo's van krijg. ik weet dat ik ooit insuline zal moeten gaan spuiten, maar daar zie ik erg tegenop. ik kan dat n.l. zelf niet en als ze 2 keer per dag moeten komen spuiten ben ik al mijn vrijheid kwijt. een dagje weg is er dan niet meer bij. niet dat ik dat zo vaak doe, het is meer het idee van het niet te kunnen.

ik moet nog steeds denken aan wat corrie een paar dagen geleden schreef "er zijn ergere dingen", maar toch staat het huilen me nader dan het lachen.

gisteren vond ik ergens op internet het blog van een vrouw met aangeboren hersenletsel, waardoor ze spastisch is en bij bijna alles hulp nodig heeft. ik stond er versteld van hoeveel ze desondanks kon en deed. ingewikkelde dingen met computers, boeken schrijven. ik vond ook wel wat herkenbaars in haar verhaal, hoewel ik lang niet zoveel doe. ze schreef dat men geprobeerd had haar op de dagbesteding te doen. maar ze heeft een enorme hekel aan het knutselen van nutteloze dingen. zij kan b.v computers programmeren, maar op de dagbesteding moest ze spelletjes spelen. ik schaamde me eigenlijk een beetje, want ik doe niet veel meer dan spelletjes Smile

uit de verhalen die ik hoor over die dagbesteding weet ik dat men sinds mijn moeder daarheen ging, nog steeds niet verder komt dan geknutsel. in de revalidatie was dat trouwens ook zo. ik herinner me dat ik eens meedeed aan het bloemschikken. op mijn manier, zoals ik het leuk vond. een vrijwilligster rukte mijn moeizaam geschikte bloemen uit het mandje en zei pinnig: "dat hoort niet zo". daarom ben ik blij dat ik van het ciz begeleiding aan huis krijg. het heeft wat moeite gekost, maar dan heb je ook wat.

nu ga ik me voorbereiden op 2 dagen "feest". zal, zoals veel mensen, die in het centrum wonen, blij zijn als het maandag is.

3 reacties

Wat jammer nu toch..is snap zo goed dat niet willen spuiten van jou. Weer een stukje vrijheid kwijt. Het is ook zo lang wachten tot dinsdag...ik ben bang dat je jezelf te druk maakt.

Heb je geen zin in het feest, bang voor het vuurwerk voor Poof, of komt het hierdoor, dat je bloedsuikerwaarde niet goed was.

Probeer het even "te parkeren"..misschien zie je nog leuke mensen buiten, leuke gesprekken hebben.  Dag lief.

 

buitenkans

05 August 2011 om 13:22

In Tholen is het braderie in het laatste weekend van augustus. Heel Tholen staat dan op zijn kop. Toen ik nog voor de krant werkte, deed ik op vrijdagmiddag m'n rondje, op zondagavond belde ik naar degene van de ondernemersvereniging die verantwoordelijk was voor het feest. Zo kon ik m'n verhaal maken. Gelukkig, want m'n husband hield/ houdt helemaal niet van al dat feestgedruis.
Hij heeft genoeg aan zijn eigen mosselfeest op de camping.

Ik kende twee oudere zusters die in het hart van het feest woonden. Zij gingen meestal een weekend in een bread&breakfast gedurende die dagen. Zomaar 10 km. vanaf hun eigen huis. Later durfden ze dat niet meer. Er werd in hun brievenbus geplast, er werd zelfs een brandje gesticht. Toen moesten ze wel blijven.
Ik duim voor je dat de tijd snel gaat !

Jopie Meerman

05 August 2011 om 14:57

Zijn er geen alternatieven voor spuiten ,mocht het zo ver komen?Ik ken iemand met een "kastje"en een ander,die bijna niet meer spuit door acupunctuur.Verzamel zelf alle informatie,dan ben je een goed onderlegde gesprekspartner. Groeten Izerina

izerinalin

05 August 2011 om 15:57

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.