blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

natuur

3 reacties

eergisteren scheen 's avonds de zon nog. die staat dan op mijn slaapkamerraam en de eerste jaren dat ik hier woonde was het 's zomers erg warm daar. het viel me op dat dat niet meer zo is. nee, ik heb geen zonnescherm aangeschaft, ik heb er eentje gekregen van de natuur.

het stokje dat in mijn tuin stond is nu een metershoge boom. de meidoornstruiken zijn ook hoog opgeschoten en de klimop groeit alweer voor een deel over het raam. dit najaar laat ik de boel weer kort snoeien, maar nu profiteer ik nog even van dit gratis zonnescherm.

de meidoorn zit vol bessen, ze zijn al een paar weken aan het verkleuren, van lichtbruin, rose, naar oranje en nu lichtrood. als de vogels ze hebben opgegeten, bel ik mijn tuinman pas. de natuur deed wat voor mij en ik doe wat terug.

de seizoenen houden zich dit jaar niet aan de kalender, maar eigenlijk is dat geen ramp. gewoon bij de dag leven en niet teveel op de kalender of de klok kijken. nemen zoals het komt. toch ontkom ook ik niet aan die klok of die kalender, zeker deze week niet.

morgenochtend komen ze mijn bloedsuiker prikken om te kijken of de nieuwe medicijnen aanslaan. ik hoop het, want ik voel me er een stuk beter mee. de wijkverpleegster vroeg gisteren waarom ik zelf niet naar de praktijk kon gaan. mijn begeleidster is met vakantie en de vervanging komt pas om 10 uur, zo lang kan ik echt niet nuchter blijven (drankorgel dat ik ben haha). alleen over straat lukt niet nuchter, zeker niet omdat ik een drukke weg moet oversteken en mijn zicht beperkt is. maar gelukkig kunnen ze aan huis komen prikken.

dan moet ik morgenochtend een papier voor het raam hangen met het woord "bezet" er op, i.v.m. de rommelmarkt zaterdag. ik woon op een hoek en wil graag mijn huis uit kunnen om zelf eens over de rommelmarkt te rijden. een stukje afzetten met lint kan ik niet, dus dan maar zo'n onvriendelijk papier. ik vind het ook een onvriendelijk woord eigenlijk.

verder stort ik me dit weekend niet in het feestgedruis. veel te druk om met een rolstoel doorheen te rijden en al die hollandse meezingartiesten zijn ook niet aan mij besteed. ik zie wel op tegen het vuurwerk zondagavond. poof zal weer redelijk in de stress schieten. vorig jaar was er een lichtshow zonder geknal, maar iedereen wilde toch het ouderwetse vuurwerk terug. 

nu ga ik me wijden aan het drinken van ettelijke mokken koffie. tis voor elks zovee nie.

3 reacties

Ik sprak vanochtend de meneer van het fruitstalletje in de polder. Al zijn fruit is weken eerder rijp dan andere jaren zei hij.Groeten Izerina
izerinalin

03 August 2011 om 13:28

Dag lief. Op TV was een man, die sprak steeds over suikerbloed prikken. Het had iets, ik moest erom lachen.

Ik ben net als jij benieuwd, als je je goed voelt, met je medicijnen, lijkt me dat een goed siganaal.

Bezet..je ziet het vaker staan. Kan de buurman soms op je stoep schrijven  met krijt,,vind ik ook wel vriendelijk. "Hier ga ik staan".

Smaakt het je koffie,  leker hè. Heb je eigenlijk alweer lekker geslapen. Zal toch wel. Jammer ja voor poof, zoveel herrie, kost nog veel geld ook. En oordopjes wil ze niet natuurlijk, eigenwijs.

buitenkans

03 August 2011 om 13:31

Zelf heb ik geen latijn geleerd, maar wilde ons huis een naam geven.Ben er nog niet uit.Het kan ook gewoon in het Nederlands.

Ik storte me zelf vanmiddag in het kermisgedruis,even een boodschapje,één winkel was zo vol dat ik omgedraaid ben.Lachend

wijari

03 August 2011 om 20:58

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.