blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

vroeger (2)

2 reacties

weinig geslapen en gek gedroomd. voordat ik naar bed ging had ik online het dorpsblad nog gelezen. o.a. over de visserijfeesten van vroeger. er was toen een visserijkoningin en een stoet met praalwagens. door mijn fotografisch geheugen bezit ik veel geheugenfoto's, gedetailleerde plaatjes van hoe het er uit zag. maar dingen als data weet ik niet. misschien dat die me als kind ook totaal ontgingen.

toch denk ik niet dat ik ooit nostalgisch ga worden. daarvoor herinner ik me de werkelijkheid te goed. het was allemaal niet zo mooi vroeger en op mijn 24e was ik al alle mensen verloren, die wat betekend hadden in mijn jeugd, mijn beste vriendin en mijn grootouders. dus herinneringen ophalen is er nooit bij geweest. ik mis het ook niet, iets wat er nooit was kun je niet missen denk ik.

dus weer terug naar deze tijd en laat ik daar voorlopig maar blijven. door slaapgebrek heb ik een raar draaihoofd. ik probeer het met veel koffie wat minder te laten draaien, maar dat lukt nog niet zo. mijn printer wil nieuwe inkt, maar die zal moeten wachten tot morgen. in deze toestand ga ik geen moeilijke dingen ondernemen.

2 reacties

Een draaihoofd... Daar was ik zondag bang voor... maar het werd een draaikont. Kon niet stil zitten. Ik heb nooit last gehad van dat vroeger... Had ook geen fotografisch geheugen, dacht ik. De laatste tijd komen er echter steeds meer beelden van vroeger in mijn gedachten. Alhoewel ik heftiger reageer op geurtjes. Die kunnen me patsboem een end terug in de tijd brengen... Wat zit een mens toch raar in mekaar eej...
annemie

02 August 2011 om 11:03

Dat draaihoofd herken ik..ik dacht net ik ga straks nog even op bed liggen. Even beetje uitdraaien.

Over dat herinneren, ik denk dat het waar is. Wat jij schrijft denk ik vaak, als ik mensen zie schrijven over vroeger. Ik heb niks te schrijven, denk ik dan, ik had geen jeugd, ja een met zorgen..die wil je wel vergeten. Ik had ook nog een echte nare stiefmoeder, alles wat ik daar over schrijf is eer te veel.

Soms denk ik, ach die vrouw, wie trouwt er nu ook met mijn vader. Het is allemaal voorbij he Rosa. Ik leef nu...net als jij.

 

buitenkans

02 August 2011 om 12:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.