blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

mijn droomhuis

7 reacties

op zich maakt het me niet veel uit waar en hoe ik woon. uitzicht op zee zou prettig zijn, maar ik neem er genoegen mee dat ik de zee kan horen. toch is er iets dat ik heel graag in dit huis zou willen hebben. een gemetselde brievenbus. zo eentje met een deurtje in de hal.

alle andere dingen, die ik mooi vind aan een huis heb ik al eens gehad. in aardenburg had ik een portiekje en een balkonnetje. dat samen met een bruin marmeren schoorsteenmantel benaderde mijn idee van een droomhuis. alleen, zicht op zee in aardenburg? daarvoor moet de aarde nog heel wat opwarmen.

kortom ik heb een nieuw doel in mijn leven. in een huis wonen met een gemetselde brievenbus. 

7 reacties

Zouden die er zijn in B...? Het oude postkantoor mischien... Ja en daarin ga je gegarandeerd verdwalen als je de post moet ophalenLachend ook alleen maar geroezemoes van toeristen...

 De loterij winnen en dan neem je Aldo van Eijk in de hand... of zou die niet meer leven... ja mischien ook wel niet zo'n goed idee want zijn museum in Middelburg moet nog gebouwd wordenTong uitstekend

 Lieve groet Riet

Riet Luteijn

31 July 2011 om 13:33

het oude postkantoor is er al tientallen jaren niet meer. er staat nu een modern, lelijk gebouwtje.  in verschillende straten zijn die huizen er wel hoor. de loterij winnen doe ik al jaren mijn best voor Smile
wilgenroosje

31 July 2011 om 13:48

Ik maakte de fout dat ik dacht dat dat hoge gebouw waarvan nu nog wat overgebleven is en op het Spuiplein staat het postkantoor was... Het was een bankgebouw weet ik nu.

Ik heb het boek Groeten uit Beskens met oude ansichtkaarten... Je kan toch wel zien dat ik te jong was om die dingen goed te weten. Mijn broer wist het beter denk ik... maar helaas... ik mis hem nog zo vaak om die dingen te delen. 

 Die villa en de burgemeesterswoning ook zulke mooie gebouwen... ik zal je binnenkort eens een paar foto's doen toekomen waarvan ik eens graag wil weten waar ze genomen zijn.

 mischien kan je me helpen.

 

Riet Luteijn

31 July 2011 om 14:58

niet alleen het bombardement heeft veel van het oude breskens vernietigd, breskens is na de wederopbouw ook voortdurend veranderd. een villa en een burgemeesterswoning? geen idee hoe die er uit zagen. de burgemeesterswoning, die ik me herinner, is een nieuw, saai, modern huis. ben wel benieuwd naar de foto's.
wilgenroosje

31 July 2011 om 15:17

Ik ben al op zoek gegaan naar de foto's. Heb ze ergens gestopt waar ik ze zo een twee drie niet kan vinden. Maar dat komt goed. het zijn er denk ik maar twee hoor ze zijn niet oud nou ja genomen toen mijn vader nog leefde dus van voor 1986.

 Deze bedoel ik... dit was villa Bresaens en was burgemeestershuis van 1913-1937 van Burgemeester van Zuijen. Dan was er nog een villa Meerlhof van de suikerwerk fabrikant van Melle, deze lees ik is in 1944 verwoest.

Ik zal binnenkort eens vragen aan de dochter van mijn broer wat ze gedaan heeft met de boeken van hem. Ik weet zeker dat hij er ook zo'n Breskens boek had als hetnog niet in de container is gegooit zal ik vragen het eens over te sturen als ze er zelf geen prijs op stellen het te behouden. Wat ik niet denk ze kunnen weinig Nederlands en al helemaal niet lezen!

 Zjn beste pen/ telefoonvriend hier in Nederland vroeg ook al wat er met zijn spulletjes gebeurd is... een gedeelte is naar een museum dat weet ik maar de rest???

 groet

 

Riet Luteijn

31 July 2011 om 16:30

 in zeeuws archief vind je veel kaarten van Breskens... deze is er ook van maar dat weet je waarschijnlijk wel.
Riet Luteijn

31 July 2011 om 16:32

lachen... ik lees net je reactie bij mij!
Riet Luteijn

31 July 2011 om 16:34

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.