blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

horekaffers

4 reacties

ze zullen maar op je terras komen zitten, zo'n stel horecakaffers, die op alles commentaar hebben en het allemaal beter weten. die horekaffers waren dochter en ik vanavond.

we gingen uit eten en besloten een restaurant, waar het eten 2 jaar terug was tegengevallen, een tweede kans te geven. ik had gehoord dat het ondertussen heel erg verbeterd was.

we namen het 3-gangen-keuzemenu. ik vond de carpaccio er wel goed uitzien, maar dochter, die bij de beste italiaan van de provincie gewerkt heeft, vond dat er van alles mis mee was. we spraken af om te proberen het eten niet te vergelijken met andere restaurants, maar het restaurant een eerlijke kans te geven, mijn tomatensoep was niet zelfgemaakt en een takje peterselie had niet misstaan.

we hadden erg lang moeten wachten op de 1e gang en ze waren het drankje van dochter vergeten. op de 2e gang moesten we nog langer wachten. ondertussen waren de andere tafeltjes bezet met wachtende mensen. 2 stelletjes gaven de moed op en vertrokken weer. de gezichten van iedereen werden langer en langer.

bij het hoofdgerecht kregen we frites, die pas geserveerd werd toen we het andere eten al half op hadden. de saus bij mijn biefstuk waren ze vergeten en toen die eindelijk kwam was die geschift. als groente lagen er wat stronken bloemkool en broccoli op ons bord, met de nadruk op stronken. geen salade er bij, maar een kniesoor die daar op let. wij dus Smile

het nagerecht was de klap op de vuurpijl. mijn dame blanche werd geserveerd in een glas dat regelrecht uit de afwasmachine kwam en dus heel warm was. binnen de kortste keren was mijn ijs een soort vanille/chocoladesoep. afgezien van de saus en  de stronkgroente was dat eigenlijk het enige dat echt mis was met het eten.

ik vroeg om af te rekenen en de serveerster gooide het bonnetje op tafel, door de straffe wind waaide het bijna weg. ik heb mijn geld met het bonnetje op tafel vastgelegd met een schaaltje dat vergeten was bij het afruimen en we zijn snel weggegaan.

het is geen slecht restaurant, maar niks klopte er. er sprak ongeïnteresseerdheid uit. de serveersters waren niet goed ingewerkt, dus hen viel niks kwalijk te nemen. bovendien was het helemaal niet druk, dus ook dat was geen excuus. een derde kans zal dit restaurant niet meer krijgen.

maar al bij al hadden dochter en ik een hele gezellige avond gehad, gewoon door volop commentaar te kunnen leveren, het gevoel te hebben dat wij het veel beter zouden kunnen. we hebben genoten Smile

 

4 reacties

Nou zeg, jammer van het etentje maar jullie hebben wel plezier gehad samen.Lachend
wijari

28 July 2011 om 21:07

Heb zelf meer dan 30 jaar in de horeca gewerkt en erger me soms kapot aan de bediening .dan is de lol er vanaf.

 groetjes Chris

chris 112

28 July 2011 om 22:37

Gelukkig dat jullie je toch hebben vermaakt, en alles ook opgegeten toch?  Vorig jaar hebben Johnny en ik ook ergens gegeten, waar het zo ging. We waren notabene de enige klanten.

Mijn blog is in de problemen kan er niks meer op doen. Er was een storing et voila. Het zal ergens wel weer goed komen. Doeg!!

 

buitenkans

29 July 2011 om 10:29

Herman de Blijker zou niet betalen voor dit soort eten wat ze jullie hebben voorgeschoteld. Zijn ze ook niet komen vragen ' of het gesmaakt had '. Had je kunnen zeggen 'nee. Spijtig van het geld, maar zo te lezen hebben jullie wel lol gehad. groetjes,
Quadmiep

29 July 2011 om 17:29

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.