blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

grenzeloze vrijheid

4 reacties

het liet me maar niet los gisteren. wat is grenzeloze vrijheid? is het zoals het kunnen vliegen van vogels? vandaag denk ik dat grenzeloze vrijheid net zoiets is als geluk, het is geen ding maar een gevoel.

ook zonder te kunnen vliegen kun je een gevoel van grenzeloze vrijheid hebben. ik herinner me dat ik dat een paar maal heb beleefd. de eerste maaltijd b.v. die ik had, nadat ik weer alleen woonde. ik zette mijn pannetje macaroni op tafel en at uit de pan. zoiets had ik nog nooit gedaan. altijd netjes het eten in een bord geschept. als laatste, zodat ik zeker wist dat de anderen genoeg hadden. nu waren er geen anderen.

dat eerste appartementje was vlakbij een bushalte. die bushalte betekende voor mij het beginpunt van een wereldreis. vanaf die bushalte heb ik inderdaad wat reizen gemaakt. eentje naar het uiterste noorden, bus, boot, trein, boot, bus. en eentje naar londen. 

toen ik na een paar maanden revalidatie een proefweekend thuis was, heb ik ook dat gevoel van grenzeloze vrijheid gehad. met veel moeite ben ik toen de trap opgeklommen en toen ik weer in mijn eigen bed lag moest ik huilen van geluk. zo ver was ik al gekomen, van verlamd in een ziekenhuisbed tot weer in mijn eigen bed. van daaruit kon ik verder met mijn leven.

mijn grenzeloze vrijheid wordt niet beperkt door het gegeven dat het openbaar vervoer niet meer toegankelijk voor mij is. ik heb een taxipasje voor de regio en eentje voor de rest van nederland. jammer, dat het niet geldig is in belgië. maar een mens kan niet alles hebben zegt het spreekwoord. waarop ik dan meteen weer vraag: waarom niet?

4 reacties

Grenzeloze vrijheid is voor mij meer het idee dat ik kan denken wat ik wil, dat ik kan zijn wie ik wil. Gisteren toevallig voelde ik me geweldig in mijn vrijheid beknot. Ik voelde me er heel akelig onder. Tot ik me bedacht dat ik in mijn hoofd alle vrijheid had die ik wil. Dat ik op dat moment W. een hufter vond Knipoog, moest ik niet zeggen. Maar ik mocht het wel lekker denken. Als je gedachten vrij zijn, ben je zelf ook vrij. Als je eenmaal het gevoel hebt dat je sommige dingen niet mag denken.... dan gaat het fout. Zo werkt het bij mij.

Dat gevoel van uit de pan eten, geen rekening met een ander moeten houden... Ja, da's ook lekker... Kan me voorstellen dat je je ook daar vrij bij voelt. Pff... kan nog uren doorgaan hiermee. Maar is niet de bedoeling om jouw log vol te kladden... Ben in discussie stemming. Zullen we er eens een debat tegen aan gooien?? Tong uitstekend

annemie

27 July 2011 om 11:38

De momenten,waarop je die vrijheid kunt voelen zullen heel verschillend zijn. Afhankelijk,wat en hoe lang je iets als beknottend hebt ervaren. Groeten Izerina

izerinalin

27 July 2011 om 13:09

Vrijheid zit in je hoofd..het kan per dag verschillen ben ik bang.

 

 

 

buitenkans

27 July 2011 om 14:16

zelfs in een cel kun je vrij zijn, zit in je hoofd    vrijheid in denken.
Onbekend

27 July 2011 om 16:46

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.