blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

hellup

6 reacties

een half jaar geleden kreeg ik een onverwacht telefoontje. er werd me gevraagd of ik het leuk zou vinden naar een reünie te komen van eindexamenklassen van de middelbare school, die ik heb bezocht. het leek me hartstikke leuk en ik gaf mijn mailadres voor de uitnodiging, die later verstuurd zou worden. die kwam gisteravond en sindsdien ben ik ernstig in de war.

er blijken voor mij nogal wat haken en ogen aan te zitten. zo is er een warm en koud buffet en voor een rolstoeler in der uppie is dat niet zo handig. ook blijkt de locatie een andere te zijn dan in eerste instantie doorgegeven. dat betekent dat ik op verkenning moet om te kijken of het wel goed toegankelijk is. de ervaring heeft geleerd dat wanneer je opbelt, men al snel vindt dat het toegankelijk is, met een paar sterke mannen om je naar binnen te dragen b.v. daar ben ik 1 keer ingetrapt, een van de leuningen schoot los en ik hing scheef, een meter boven de grond. nee bedankt, dat doe ik niet nog een keer. 

daarover nadenkend bedacht ik me of het wel de moeite waard zal zijn. van mijn eindexamenklas van 6 zijn er nog 5 over. eentje is geëmigreerd, 2 (waaronder ik) hebben een c.v.a. gehad en 2 kom ik vaak in het dorp tegen. van de andere klassen herinner ik me weinig mensen, dus ik voel geen onbedwingbare behoefte om die nu opeens weer te zien. maar toch, het is leuk om eens ergens naar toe te gaan.

op het programma staat een lezing over het zeeuws-vlaanderen van vroeger en dat is het volgende probleem. dat interesseert me namelijk niet. waarschijnlijk ben ik daarvoor nog niet oud genoeg. op andere blogs zie ik wel eens foto's van vroeger, het zegt me heel weinig.

terugdenkend aan mijn schooltijd herinner ik me vooral het jaar dat ik als lastige puber met een goed verstand bijna niet overging, ik had het te druk met lastig zijn. voor mij was dat het leukste jaar. over het algemeen vond ik school tijdverspilling. een lesuur van 50 minuten was voor mij 45 minuten te lang. 

nee, ik weet niet of ik ga. gelukkig hoef ik me pas eind september op te geven. komt tijd, komt raad.

6 reacties

In welk gebouw is het Rosa, je school van vroeger b.v

Er was een reunie van mijn lagereschool, mijn broers en zussen dachten niet dat ik daar naar toe wilde en vertelde het mij ook niet.waarom ik van mijn school geen bericht gehad heb snap ik ook niet.Zo denkt een ander voor je, dat heb ik ze wel even verteld.Fronsen

wijari

26 July 2011 om 13:18

de school van vroeger is nu een  appartementengebouw. de reünie is in een horeca-gelegenheid.
wilgenroosje

26 July 2011 om 13:21

Rosa, ik denk zomaar, als je zou gaan, dat je het achteraf geweldig zou vinden. Het zou goed zijn, dat je je aan kon sluiten bij iemand, die je nog kent, en jou ook kent.

Ik snap al je bedenkingen...eerst maar kijken of je echt wilt gaan.

Ikzelf hou niet van dit soort bijeenkomsten, vroeger is voor mij geweest..heb ik altijd al gehad. Ja morgen dat is wat anders.

Zoals je zegt, komt tijd, komt raad.

buitenkans

26 July 2011 om 13:43

@ naar de groe is met de auto..je moet dan de auto parkeren, en dan bellen we en worden opgehaald aan de slagboom. Niet naar het toilet dat is te ver lopen.

Ik vind geweldig,,maar het geeft me niet het idee van een een grenzeloze vrijheid zoals vliegen

buitenkans

26 July 2011 om 16:54

Ik hou daar niet zo van eigenlijk. 

Jouw kennende zal je een weloverwogen beslissing nemen, niet te lang over peinzen hoor, kost zoveel energie. Ik ben ook zo, heb ik weeeeken gepiekerd of we langs een oud tante zullen gaan in rotterdam als we naar erasmus moeten, vandaag heb ik haar gebeld dat we op bezoek komen...jaja...

Hoi Roos, hak nog niet eens gezegd...nou, dooooei...lief wuufje! 

C. Jansens

26 July 2011 om 17:36

Voor mij is een reunie voornamelijk herinneringen ophalen. Vaak blijken de huidige levens en belangstellingen ver uit elkaar te liggen. Groeten Izerina
izerinalin

26 July 2011 om 17:45

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.